От 1 юни работим без ограничения в Швейцария

OFFNews Последна промяна на 30 май 2016 в 14:57 9047 3

От 1 юни отпадат ограниченията за свободно движение и достъп до пазара на труда за българи в Швейцария, съобщиха от Министерство на труда и социалната политика.

Утре изтича преходният период от седем години за български и румънски граждани, определен в Протокол II II на Споразумението за свободно движение на хора между ЕС и Конфедерация Швейцария, който бе в сила от 1 юни 2009 г. С него бяха установени ограничения за достъпа до пазара на труда (ограничен брой разрешения – контингенти, предимство за местната работна сила и проверка на условията на заплащане и на пазара на труда). 

От 1 юни 2016 г. отпадат преходните разпоредби за свободно движение на български и румънски граждани в Конфедерация Швейцария след като Бундесратът на Швейцария одобри частичното изменение на Наредбата за въвеждането на свободното движение на хора.
От 1 юни за българските граждани не се изискват разрешения за работа и отпадат т.н. контингенти (определения брой разрешения за краткосрочно и дългосрочно пребиваване). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77928

3

El Commandante

31.05 2016 в 08:37

Швейцария е смотана държавичка, умрела от скука, нема никаква авантюра там...