Организират протест пред МОН в подкрепа на 13-годишната Ана-Мария

Мира Даскалова 08 октомври 2014 в 21:33 4045 0

Протест в подкрепа на 13-годишното момиче с аутизъм, чиито родители подадоха жалба за сексуално посегателство срещу детето, се организира във Facebook. 

Протестът ще се проведе пред сградата на Министерството на образованието и науката в петък. 

Решението за протеста е взето, след като от ведомството се опитаха да прехвърлят вината за сексуалното посегателство върху 13-годишната Ана-Мария и родителите й, вместо да ускорят проверката по сигнала. 

От министерството освен това посочиха, че това е едно от най-хубавите училища в страната и че нищо в организацията на работата в училището не е променено след подадения сигнал. 

"Протестираме срещу опитите за протекционизъм от страна на МОН към директора и служителите на 4-то помощно училище и настояваме за реално разследване на случая с тормоза на Ана-Мария - ученичка от това училище!", заявиха организаторите на протеста в социалната мрежа. 

Протестът ще се проведе в 11 ч. в петък пред сграда на МОН в София.Едновременно с това демонстрации в подкрепа на Ана-Мария и семейството й ще се проведат в Сливен и Пловдив.

Родителите на 13-годишната Ана-Мария подадоха жалба за сексуално посегателство срещу детето, след като момичето се върнало от училище без бельо. 

При влизане в банята пък Ана-Мария започнала да крещи майка й да не дава на чичкото да я пипа, защото тя ще слуша.

В отговор на сигнала на майката от училището обявиха, че по случая е проведена вътрешна проверка, която не е установила нередности. 

В същото време оттам обявиха, че момичето имало склонност да се разголва и да сваля обувките си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews