Опасно време в 4 области днес, критичната ситуация продължава (обновена)

OFFNews 08 март 2015 в 08:16 6982 0

В Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик днес е обявен оранжев код за опасно време. Напрегнатата ситуация в тези райони продължава от вчера, когато сняг скова половин България.

Жълт код е обявен за десет други области - Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, София – област и Благоевград.

Екипи на електроразпределителните дружества работят по места за отстраняване на авариите. Остава аварийната ситуация предимно в областите Пазарджик, Смолян, Кърджали, Пловдив и Хасково. Бедствено положение беше обявено в Рудозем, Смолян, Мадан и Неделино.

Бедствено положението е обявено в град Лъки, а в над 50 пловдивски села няма ток.

Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна, пише "Фокус".

Наши читатели алармират, че преминаването през Петрохан е изключително затруднено, като разминаването на две коли там е почти невъзможно. 

По данни на Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море”, е наложена временна забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали. Причината е силен вятър, който затруднява движението на плавателните съдове. В момента поривите му достигат до 12-13 м/с.

Бедственото положение остава в община Рудозем. Само от събота вечер до неделя сутринта е натрупал около 40 см. сняг.

По пътя към Рудозем има доста паднали дървета. Основният проблем обаче остава липсата на електричество. Общините Златоград, Мадан и Баните са без ток вече второ денонощие.

За радост в хасковска област снегът е спрял, но основен прблем остава липсата на ток. В над 20 села в района там няма и вода.

Пътищата в тези райони са труднопроходими. Пътят Асеновград - Кърджали, след село Новаково oстава затворен за движение, заради усложнената обстановкa.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови