Опашки от коли се образуваха на Калотина, 'тапа' задръсти главен път Е-79

OFFNews 30 декември 2017 в 15:20 4409 1

Опашки на Калотина заради проблем от сръбска страна и засиления трафик

Интензивен е трафикът по главния път Е-79 от София към Кулата. След Благоевград се образуваха колони от автомобили, много от тях пътуващи към Гърция за празниците.

Тапата се образува на южния изход на града - причината е, че там главният път се стеснява и трудно поема засиления трафик.

Натоварено е движението и по „Зелендолско шосе”, което се явява един от двата изхода на ЛОТ-2 на Автомагистрала „Струма”. Също натоварено е и преминаването през кръговото кръстовище край с. Бараково, където е предпочитаният изход от автомагистралата за движещите се към Банско и ГКПП „Промахон”, съобщава БНТ.

Засилен трафик имаше и към Сърбия. Сериозно беше затруднено движението през граничния пункт "Калотина". Там в момента са се образували колони от автомобили в посока изход от страната.

От Гранична полиция обясниха пред "Хоризонт", че в участъка между българския пункт и сръбския "Градина" има опашки от автомобили и автобуси. Проблемът е в забавената работа на сръбските гранични власти.

На българският пункт работят всички гишета, посочват от гранична полиция. По рано днес българските гранични власти информираха сръбските си колеги за проблема и поискаха от тях по бърза обработка на автомобилите .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови