Облачно, мъгливо, с условия за поледици на места

OFFNews 05 декември 2020 в 07:27 1504 0

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно и мъгливо, главно в Югозападна България с превалявания от дъжд. В Източна България ще духа умерен югоизточен вятър, показва прогнозата за времето на НИМХ.

В сутрешните часове в западната част на Дунавската равнина, където температурите ще са между минус 2° и 1°, ще има условия за поледици. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, отново по-ниски в западната част на Дунавската равнина - между 3° и 6°.

В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1700-1800 метра от сняг. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър, преди обяд по южното крайбрежие - слаб от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-13°, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови