НСО ще може да наема шофьори с отнемани книжки

ОFFNews Последна промяна на 28 август 2015 в 20:46 6880 13

Коли на НСО.

НСО вече ще може да наема на работа като шофьори хора, чийто книжки са били отнемани поради извършени от собствениците им нарушения по пътя, съобщи "Сега".

Според промяна в наредбата на МВР нарушителите ще могат да карат всякакъв вид коли със специален режим на движение като тези на: НСО, МВР, ДАНС, Спешна помощ, парламента, военна полиция и т.н. Досега шофьорите, губили някога книжките си, нямаха право на това.

Авторите на проектонаредбата обясняват, че според Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН) санкцията лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност не може да продължава повече от пет години, и то ако става дума за нарушения на безопасността по пътищата от пияни шофьори или под друго силно упойващо вещество. 

Това обаче е в разрез с правилата на МВР:

"Водачите на МПС, на които е било налагано такова наказание, са принудени да понасят последиците на наказание, което всъщност са изтърпели. След изтърпяването на наказанието няма основание да се прилагат други рестрикции към тях", пише в наредбата.

В устройствения план на министерството на вътрешните работи обаче пише, че държавен служител в МВР може да бъде само лице, което не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията

Друга промяна в наредбата е, че желаещите да бъдат шофьори трябва да имат стаж от 3 години зад волана за кола и 1 за мотоциклет. Досега минималният стаж като шофьор трябваше да е 5 години за кола и 3 за мотор.

Тези промени предизвикват опасението, че поведението на пътя на шофьорите на НСО ще стане още по-необуздано, тъй като охранителите на властта са първенци по нарушения и действия, предизвикали отрицателни обществени реакции. Заради статута си на недосегами обаче наказание няма.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2015 в 13:20

Изкарайте всички шофьори-убийци от затворите и ги назначете в НСО !!!! БЕЗУМЦИ !!! НЯМА ЛИ КОЙ ДА ВИ ПОМОГНЕ?!!!

29.08 2015 в 10:42

С какво тези, които тук слагат минусчета, са по-различни от джигитите? Общите им характеристики /и преди всичко слабоумието/ в повече от 95% се покриват - нахални, арогантни селяци, които с откраднатите от тате пари си купуват мощна кола, за да избият колкото може повече хора! Джигитите са тук, в този сайт и убиват малкото ви мозъчни клетки, но бавно, по таен комунистическо-либерален метод!

Имаше момент, в които ми беше жал, ама за много кратко. Сега пак се забавлявам! Чувството си е прекрасно. Ще ми се да обявя награда за онзи, който знае какво имаше преди Магурата на това място? После беше МТел, а преди това?

29.08 2015 в 10:29

Следва: бързи и яростни...., и недосегаеми

29.08 2015 в 09:16

Джигити с отнети книжки ще могат да газят хора и да изблъскват други коли от пътя - тия малоумници ли са всичките?

29.08 2015 в 09:11

Май е време правителството ББ2 да каже ББ отново

29.08 2015 в 08:28

Стъпил си на мина. Американска, фекална. Сидеров си я забрави. В ония години беше каквото дочуеш и както го дочуеш, че лошо ти се пише да го повтаряш, но пък можеш да си фантазираш, а и всеки, който е минавал покрай това грозно и страшно нещо, си го нарича със свои думи! Уверявам те, че какъвто и да е "хуйник", не са го съобщили по телевизията. И сега: ти знаеш ли къде се намира градинката "Таки", знаеш ли къде беше естрадата на "6-ти полк", знаеш ли къде беше култовото пазарче, преди да се премести във Вазовия квартал. Знаеш ли къде беше модна къща "Лада", знаеш ли, че Първа градска има два входа, знаеш ли, че днешната улица "Гургулят" се казваше "Вела Благоева"! Не, не знаеш. Ако имаше и най-бегла представа, че улиците "Верила" и "Цар Асен" се пресичат и къде живееше Владо Попа, щеше да знаеш. Бий си камшика, сельоооо, защото скоро ще се казваш o_sando_oh,oh,oh,oh,ой,ой,ой,ой.....Чувам, че ЦСКА раздавали билети за концерта на Слави, ако им покажеш ръчно написан /или нарисуван/ плакат срещу Борисов! И си пий бирата, но от оная, дето я продаваха в кафяви и зелени бутилки и се биеха за зелените!

28.08 2015 в 23:28

Супер,вече и без книжки,тамън ще е като в Carmageddon NSO BG Edition

28.08 2015 в 22:53

... абе аз съм сигурен, че ти викат мешката заради биреното шкембе... та глей си бирата и леко с петохуйниците... чул-недочул... идиот!

хахахахахахахаха

(оригиналът е: петокрил шестохуйник, сельооооооо!... а случайно, ясно ли ти е кво е "курабията", "МАгура" и "гъза на слона"? а за френската гимназия сигурно от селяка трифоноУУУУ си научил, че съществува... и таквози нЯщо! О!)

хахахахахахахахахахахахаха

28.08 2015 в 22:53

... абе аз съм сигурен, че ти викат мешката заради биреното шкембе... та глей си бирата и леко с петохуйниците... чул-недочул... идиот!

хахахахахахахаха

(оригиналът е: петокрил шестохуйник, сельооооооо!... а случайно, ясно ли ти е кво е "курабията", "МАгура" и "гъза на слона"? а за френската гимназия сигурно от селяка трифоноУУУУ си научил, че съществува... и таквози нЯщо! О!)

хахахахахахахахахахахахаха

28.08 2015 в 22:37

Поредната броня за заптиетата от НСО. В нормалните държави суспендирането на книжка означава да си забравиш да станеш професионален шофьор. У нас такива кратуни ги назначават в НСО... После - що не било кат в Европа... Ми как да бъде, бе? На Швейцария президентът пътува с влак до работата си и чака с другите пътници на гарата, у нас вратлетата с отнети книжки стават охрана на властта. Ех...