НСО пере мръсни ризи за 53 000 лева

OFFNews 18 август 2015 в 15:00 5149 9

НСО пере мръсни ризи за 53 000 лева

Националната служба за охрана (НСО) ще плати около 53 000 лева без ДДС за пране и химическо чистене. Това става ясно от обществена поръчка за "Химическо чистене, пране и съпътстващи ги дейности за обекти на НСО", съобщава БГНЕС.

Поръчката е с две обособени позиции – едната за София, втората за почивната база "Сандрово" в гр. Варна. Прогнозната цена за позицията в столицата е 30 000 лв. без ДДС, а за тази във Варна е 23 000 лв. без ДДС. Посочено е, че за втората позиция в предмета на поръчката не се включва услугата "химическо чистене". Срокът на обществената поръчката е от датата на сключване на договора до 31.12.2017 г. включително.

Списъкът с дрехите за пране е от 17 позиции. Сред тях освен униформи, ризи и сака, присъстват и анцуг, къси и дълги рокли. Службата има високи изисквания за качеството на свършената работа. Изпирането трябва да бъде извършено по термодезинфекционен и химиотермодезинфекционен метод, без да се смесва с "чуждо пране" и да се използват висококачествени перилни препарати. Прането да е сортирано по вид - пликове, чаршафи, калъвки, хавлии, покривки и др.

Службата си запазва правото да връща пране, ако не е доволна от услугата, като повторното изпиране ще е за сметка на избраната фирма. 

През 2013 г. НСО е обявила подобна поръчка за двегодишен период. Предмет "химическо чистене, пране и съпътстващи ги дейности за обекти на НСО за двегодишен период" с цена около 62 000 лева без ДДС. Поръчката и тогава беше разделена в две самостоятелно обособени позиции, като едната се отнася за служителите на НСО в София, а другата за почивната база "Сандрово" край Варна. Предвиждаше се за нуждите на службата в София да се дадат около 25 000 лева без ДДС за пране и около 10 000 лева без ДДС за химическо чистене. Те трябваше да отидат за събиране, пране, дезинфекция, сушене, гладене, опаковане и транспортиране на спално бельо, хавлии, хавлиени кърпи, одеяла, покривки, килими, пердета и завеси, както и за химическо чистене и опаковане на униформено облекло, сака, панталони, блузи, шлифери, жилетки, риза, палта, якета, пуловери, вратовръзки, шалове, спортно облекло и дори рокли.

Останалите пари по обществената поръчка трябваше да бъдат изхарчени за нуждите на базата край Варна, като там е нужно да се събира, пере, дезинфектира, суши, глади, опакова, транспортира спално бельо, хавлии, хавлиени кърпи, одяла, покривки, килими, пердета, завеси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!