НС гледа промени в Закона за движение по пътищата

OFFNews Последна промяна на 08 април 2015 в 07:36 7549 4

Според проектопрограмата на Народното събрание, която ще бъде гласувана в началото на днешното пленарно заседание, ще бъдат обсъдени четири законопроекта за промени в Закона за движение по пътищата на първо четене.

Във внесения от Цветомир Михов от ГЕРБ се предвижда 200 лева да е глобата на лице, което паркира пътни превозни средства в паркове, градини, детски площадки и тротоари в населените места извън обозначените за това места.

Според внесения от Станислав Иванов от ГЕРБ се предлага общинският съвет да определя цената за паркиране на места.След това ще бъде приет годишният доклад на Българската академия на науките за 2013 година.

Очаква се на второ четене да бъде гласуван и Законът за Фискалния съвет и корективни механизми.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2015 в 11:17

Брей,как само на идиотите в Парламента не им е ясно,че увеличаването на глобите няма да доведе до нищо.Цяла България гледа как мутра спира на "Витошка",двама полицаи минават покрай колата,репортера пита защо подминават нарушението,а ония се зъбят,заплашват и твърдят,че няма такова нещо.СРАМ.

08.04 2015 в 09:53

Работата е там, че не размерът на наказанието кара хората да спазват закона. Увеличаването на глобите почти винаги е безрезултатно.
Това, което кара хората да спазват законите е да знаят, че има голям шанс да ги накажат. (Освен разбира се ако имат съвест и доброволно спазват законите.)
И 10лв да е глобата, ако знаете със сигурност, че ще ви глобят ще си паркирате като хората.

08.04 2015 в 09:35

Идеята е да не нарушаваш, точно защото глобата ти е 1/2 заплата.
А не ще нарушавам защото мога да си плащам!
В някои страни глобата е съобразена с доходът на нарушителят

08.04 2015 в 09:17

Това изменение е спрямо техните заплати сигурно, защото не може глобата да е половин заплата. Поредният абсурд.