Новите пейки на Шишман се оказаха само основни греди. Столична община махна и тях

Дървените греди са част от конструкциите за пейки, които ще бъдат разположени по централната улица

OFFNews 10 декември 2023 в 19:48 13326 2

Пейките вече са махнати

Снимка Фейсбук

Пейките вече са махнати

Столична община премахна новите пейки на централната ул. "Шишман", след като се сблъска със сериозен отпор и нова вълна подигравки след златните арки в социалните мрежи. 

В петък заради пороя от подигравки Столична община премахна трите златни арки пред храма "Св. Александър Невски", които служеха като част от коледната украса. 

Не минаха и 2 дни и пред 133 средно училище "А.С. Пушкин" на разклона на ул. "Шишман" и ул. "Аксаков" се появиха странни големи дървени греди, които предизвикаха нова вълна на недоволство в социалните мрежи.

В опит да не се спънат и пребият в слънчевия неделен ден, на хората им се налагаше да заобикалят или направо да отидат на отсрещния тротоар.

Махнаха златните арки, но софиянци пак недоволстват, този път от нови пейки на Шишман

Стана ясно, че дървените греди са част от конструкции за пейките, които ще бъдат разположени по ул. "Шишман" по проект "Изграждане, възстановяване и обновява на публични пространства от централна градска част - Зона 2", уточни БНТ. 

Изпълнителят на Зона 2 е „Парсек груп“. Компанията е разположила на мястото на ул.“Шишман“, на което трябва да бъдат пейките, дървените елементи за техния монтаж.

По проекта се предвижда поставяне на градско обзавеждане (пейки) близо до двете училища – 133. СУ „Ал. Пушкин“ и 7. СУ „Св. Седмочисленици“.

Столичната община изиска от строителя да премести елементите от пешеходното пространство.

Дирекция “Контрол на общественото строителство” е започнала проверка и при установяване на нарушения в организацията на работа на изпълнителя ще бъде наложена глоба.

Цялостното изпълнение на проекта има значителна забава на строителните дейности спрямо сроковете по договор. Максималната глоба за забава е 30% от договора, или около 1.6 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1973

2

autogentile

11.12 2023 в 10:21

Навремето имаше един виц за трънчанин, който си търси работа.
Можеш ли да копаеш?
-Не!
Можеш ли да ореш…?
-Не!
Е, добре- какво можеш?
-Да намирам маану!

Та и днешен Ганьо- нищо не може да задоволи изтънчения му вкус. Пък ако нищо не се прави - гледай тия нищо не вършат, само крадат пари.


Не съм фен на Фандъкова (пази Боже!), но един такъв проект би следвало да е минал Обществено обсъждане- къде дрема̀ха тогава “форумните” експерти!??

400

1

демотиватор

11.12 2023 в 07:50

Васко Терзиев Пейката... (ジ)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки