Махнаха златните арки, но софиянци пак недоволстват, този път от нови пейки на Шишман

OFFNews 10 декември 2023 в 16:20 13586 6

Новите пейки

Снимка Фейсбук

Новите пейки

След като заради пороя от подигравки в петък Столична община премахна трите златни арки пред храма "Св. Александър Невски", днес софиянци намериха друго нововъведение, за което да недоволстват - нови пейки пред 133 средно училище "А. С. Пушкин".

Новите пейки са сложени пред училището на разклона на ул. "Шишман" и ул. "Аксаков". В социалните мрежи вече се трупа недоволството от появата им. Според някои столичани новите дървени пейки са опасни.

"Арката не мисля, че беше кой знае каква драма, но този “творчески колектив” измислил това, е за връзване. Не стига, че в София, ако не си гледаш в краката ще се претрепеш, ами и препятствия вече се изграждат с безразборно разхвърляне на трупи. Сред нас има и незрящи хора и трудно подвижни. Добре е, че са от дърво. Да ги събират и да завъртат две прасета на жар по Коледа", пише фотографът от bTV Ладислав Цветков. 

Сценаристката Милена Фучеджиева също се възмути:

"Както се казва на чист български ето следващото wtf. Тази декорация има две основни цели - да намали пешеходната зона и да спъва пешеходците. Нито може да се сяда на нея, нито е арт инсталация, обикновен нашенски прогресивен булшит. Сега понеже не са ГЕРБ с по-симплистичните им фалове, фаловете ще са на друго ниво, с претенции. И ще има голяма жал и неразбиране защо хората са така зли и най-вече завистливи, неразбирайки гениалния замисъл на подобни безсмислици, но "ърбън" и "естетично издържани". Yeah right.(...) ИЗМИЙТЕ УЛИЦИТЕ ВМЕСТО ДА СЛАГАТЕ ГЛУПОСТИ ИЗ ГРАДА! Мълчах за бурята, мълчах за портите, писна ми да мълча", написа тя. 

"Понеже подозирам, че следва нова фейсбук вълна под мотото "какво е това", бързам да предположа. Това е най-новата софийска арт инсталация с рунически символи. Гледа се от ляво надясно и леко под ъгъл", пише Деси Стоева.

В мрежите се появиха и шеги, в които от столичната болница "Пирогов" пожелават весело изкарване по празниците на фона на снимка на пейките: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

6

ime

10.12 2023 в 21:47

Хубаво недоволства, но защо трябва да изнасилва езика ни така?

9347

5

Анализи

10.12 2023 в 17:55

Хейтовете са предимно от наследници от правоимащи през соца, които не им се полагат. Сега страдат, че нямат привилегии и плюят по всичко.

22548

4

dolivo

10.12 2023 в 17:09

Пе дел ите от Герб тва са натворили


Терзиев още 6 месеца ше разчиства , ако му позволят съветниците гюбрета да почне, че големи мисии изпълняват от централите си, един председател на СОС не искат да подкрепят

8769

3

flatko

10.12 2023 в 16:33

И все пак е добре да се отбележи какъв е шанса новата администрация да има пръст в тази работа, при положение, че все още няма работещ СОС, кметът е такъв от няколко седмици, а тези проекти вероятно изискват технологично време да се одобрят, направят и инсталират.

615

2

швейк

10.12 2023 в 16:26

И защо да не се възмущават? Защото са дело на хомосиромасите, които дойдоха на власт? На тиквата хората поне само крадяха

12021

1

bls

10.12 2023 в 16:23

Тва пейки ли са?? Че те са 30 Санта високи. Наистина е дебилно..
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика