Новият шеф на парк "Българка" имал фирма за дърводобив

OFFNews 10 юни 2014 в 09:15 4916 5

Али Алиев, новият шеф на парк "Българка".

Новият шеф на парк "Българка" Али Алиев е имал действаща фирма за дърбовдобив до 15 май тази година, докато е бил и.д. директор на парка.

Това обяви пред Нова телевизия уволнената в края на миналата седмица директорка на парка Мая Радева.

бе освободена в петък с мотив, че "не се справя със задълженията си".

Али Алиев доскоро беше неин заместник и бе назначен от Агенцията по горите за временно изпълняващ длъжността, докато Радева беше в болнични след катастрофа в края на януари.

Радева се върна на 10 май на работа, но още тогава заяви, че очаква да бъде уволнена.

Алиeв е лидер на ДПС в Севлиево, общински съветник и доскорошен собственик на фирма за дърводобив.

"Територията на парка е с най-добре запазените букови гори. Това беше и основната цел за създаването му. В годините са се добивали около 22 хиляди кубика дървесина. В последните три-четири години тези количества стават 60-70 хиляди, което беше шокиращо за мен", коментира днес Радева.

Тя твърди, че откакто паркът е спечелил европрограма за построяването на сграда там, са се появили и партийните апетити.

"Ако Али Алиев беше компетентен човек, нямаше аз да констатирам, че от него са подписвани фактури като материално отговорно лице, което е в нарушение на Закона за счетоводството и тези пари няма да бъдат признати от ЕС", допълни Радева.

Али Алиев отказа да се появи на живо пред Нова телевизия. Вчера той е обявил пред екип на телевизията следното: "След като започнах работа, експертите, които бяха назначени, не идваха на работа и пуснаха заявления за напускане. Аз лично не съм освобождавал експерти, те сами напуснаха. На тяхно място аз назначих други хора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови