Нощни автобуси от всички квартали с обща спирка в центъра на София

OFFNews 01 февруари 2018 в 12:14 8203 2

Нощен транспорт в София ще има от април или май, всички автобуси ще се събират на обща спирка в центъра, за да могат гражданите да се прекачват към кварталите на столицата. 

Престоят на рейсовете ще е около пет минути на централната спирка, мястото на която все още не е уточнено. Обсъждат се площадите Света Неделя, Батенберг и Александър Невски, както и бул. Васил Левски пред Народната библиотека, заяви за OFFNews зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. 

Нощните линии ще свързват всички квартали на София с центъра, а маршрутът им няма да е същият като на дневните автобуси, уточни Крусев. Движението им ще е диаметрално, така че да минат през възможно най-много места.

Най-вероятно по нощните линии няма да се движат съчленени, а единични автобуси, допълни Крусев. Все още обаче не е решено на какъв интервал ще се движат рейсовете през нощта. 

Според социологическо проучване на Тренд по поръчка на Столична община 4 на сто от хората в София искат нощен транспорт, съобщиха от Московска 33. 

Спаси София иска 7 линии през нощта 

Гражданската организация Спаси София внесе днес в Столичната община над 31 000 подписа в подкрепа на концепцията им за въвеждане на нощен градски транспорт в София.

Те представиха своя проект предвиждащ въвеждането на 7 нощни автобусни линии. Те ще свързват всички големи квартали на София с центъра, гарата и летището, и ще се движат през половин час, давайки адекватна алтернатива за придвижване на жителите и гостите на столицата през нощта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

01.02 2018 в 13:20

Хе! И в началото на 90--те го имаше, и кво?
Имаше даже трамваи с кафе, със стюардеси, "частни трамваи", и?
Макар че аз например, бях на далавера от това - показаха ми как се кара трамвай, и даже ми пуснаха няколко метра, със стрелки, и въобще. Често се качвах пиян, и носех по нещо за ядене. Нощем си е ценно, ватманите ме харесваха.
Как било сега? "Лапай, народе!", или "Духай, народе!"