Неизвестен софиянец оставя пликове с пари из града

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2014 в 15:16 30296 10

Американска инициатива вдъхнови неизвестен столичанин да скрива пликове с пари на различни места из София.

Анонимният с добро сърце е решил по необичаен начин да извършва благотворителност в София, съобщи bTV. Не са ясни мотивите за тайнствения алтруизъм. След като бил потърсен от телевизията, станало ясно, че мъжът е около 30-годишен и се радва на успешен бизнес, но иска самоличността му да остане тайна. 

"Това е различна форма на нещо, което правя всеки месец - дарявам пари за благотворителни каузи. Идеята взаимствах от един американец, за когото четох, че е оставял по такъв начин пари. Освен с парите искам да доставя удоволствие на хората и от самия начин на намирането им", споделя той.

Сигналът достига до телевизията благодарение на столичанина Пламен Димитров, който е намерил плик с пари и послание, закрепени под пейката на спирката на автобуси до метростанция на стадио "Васил Левски". 

Стартиратала в Сан Франциско инициативата у нас е наречена "Скрити пари" и вече има фейсбук група и сайт, където късметлиите, попаднали на подобен плик, изпращат снимки за доказателство, а анонимният благодетел оставя и ориентири в коя част на София ще остави следващите пликове. Оттам става ясно, че 

Оттам става ясно, че Борисовата градина ще е следващото място, където можете да намерите своите "скрити пари".

Повече за инициативата на: 
Фейсбук група:
https://www.facebook.com/skritipari?ref=profile

Уебсайт:
http://skritipari.com/


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!