Не се очаква промяна в размера на средствата, които получаваме от ЕС

ОFFNews 02 май 2018 в 20:21 2188 0

Снимка БГНЕС

Не се очаква значима промяна в размера на средствата, които България получава от ЕС по никоя от ключовите политики, каца вицепремиерът Томислав Дончев за предложения днес от ЕК проект на Многогодишна финансова рамка на Европейския съюз за периода 2021 – 2027 г., цитиран от БГНЕС.

"Това е един балансиран бюджет, което е факт и този бюджет е много добра основа за преговори. Считам, че Европа вярва в себе си и е готова да инвестира в своето развитие”, допълни той.

Според него, ако се направи общ преглед основните политики свързани със свързаност, опазване на околната среда, сигурност и качество на храните, развитие на земеделие, дигитализация, конкурентоспособност те са налице и са финансирани в достатъчна степен.

„Ние като председателство ще положим всички усилия да придвижим максимално напред дебатите по многогодишната финансова рамка и те ще стартират още на 14 май със Съвета Общи въпроси”, каза българският финансовият министър Владислав Горанов.

Той допълни, че от гледна точка на общият размер на бюджета виждаме едно немалко номинално увеличение на общите разходи, които за целия период са 1 трилион 134 милиарда евро. Все още е рано да се коментира къде е България в тези числа, тъй като отделните пакети по държави не са разписани от комисията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!