Quantcast

Наши ученици с медали от олимпиади по информатика и физика

ОFFNews Последна промяна на 21 юли 2014 в 13:35 5691 5

Снимка МОН

Медалистите от олимпиадата по информатика

Българските ученици спечелиха два златни медала и един сребърен на Международната олимпиада по информатика в Тайван.

Благодарение на техните постижения България се класира на 7-мо място в света по медали на 26-тата Международна олимпиада по информатика, която се проведе от 13 до 20 юли в Тайпе, съобщи министерството на образованието

Златните медали са завоювали десетокласникът Христо Венев от Софийската математическа гимназия и Енчо Мишинев от МГ "Атанас Радев" – Ямбол. Със сребърен медал се прибира Момчил Пейчев от 12 клас в МГ "Д-р Петър Берон" – Варна. Ръководители на отбора са гл. ас. Емил Келеведжиев, ИМИ на БАН и доц. Красимир Манев, НБУ, съобщиха от образователното министерство.

Два сребърни и три бронзови медала пък спечелиха български ученици на Международната олимпиада по физика в град Астана, Казахстан, която се провежда от 13 до 21 юли 2014 г.

Сребърни медали получиха Катерина Найденова от ПМГ „Акад. Н. Обрешков” - Казанлък и Ангел Шерлетов от ПМГ „Акад. Н. Обрешков” – Казанлък.

С бронзови отличия се връщат Станислав Щерев от МГ „д-р Петър Берон” – Варна, Виктор Кузманов от Американския колеж в София и Радостин Димитров от ПМГ „Акад. Н. Обрешков” – Казанлък.

За втори път Катерина Найденова получи престижната специална награда на Европейското физическо общество (European Physical Society) за най-добре представило се момиче на олимпиадата.

Ръководители на участниците са доц. д-р Виктор Иванов от СУ „Климент Охридски” и гл. ас. д-р Димо Арнаудов от СУ „Климент Охридски“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2014 в 20:56

"Умните държави" изпращат децата си на обучение в чужбина, а след завръщането им в родината, използват потенциала им. За съжаление, у нас тенденцията към превръщането на държавата в мащехата. Хем държавното отношение към гражданите, хем на х ората към родината си е използваческо.

21.07 2014 в 16:03

Умни деца се раждат у нас

21.07 2014 в 15:31

:)
Страхотна новина.
Браво деца, пак ги разбихте. :)

21.07 2014 в 14:48

:) Чудесна новина.
Дано да имат добър шанс за в бъдеще.
Успех!

21.07 2014 в 14:16

Нито един от тези мозъци няма, а и не трябва да остане да се развива тук след завършването на средното си образование. Длъжни са да развият максимално потенциала си, а това може да стане само далече от родната действителност.

За съжаление още много дълго време ще е така.