Нападателят на Вики остава в ареста

OFFNews 08 ноември 2013 в 19:36 3554 8

Салахедин Бин Аладин Снимка: МВР
Салахедин Бин Аладин Снимка: МВР

 

Софийският градски съд остави в ареста нападателя на 20-годишната Виктория Христова Салахедин бин Аладин, а помагачът му Александър Симеонов беше пуснат с най-леката мярка – подписка, съобщава агенция "Фокус".

По делото има приложен снимки и видеоматериали, на които ясно личи, че Аладин е извършител на престъплението. 

Съдът прие, че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Пред съда Аладин каза: „Моля да не уважавате искането на прокуратурата да бъда задържан. Признавам всичко, което съм извършил. Аз не исках да избягам в Гърция, но Алекс ме убеди. Каза ми, че ще ми намерят фалшива карта, за да избягам в Европа, но аз знаех, че имат моите отпечатъци и ще ме намерят”.

Салахедин бин Аладин твърди, че в нощта на нападението момичето го е обидило, а и той бил пиян.

Александър Симеонов каза пред съдебния състав: „Невероятно много съжалявам, но това което направих, го направих под натиск и заплахи. Отговарях на всички призовки и обаждания и напълно съдействах на разследващите власти”.

Пред съда Александър Симеонов заяви още, че продава сексуални услуги.

На записите от нощта на грабежа ясно се вижда как Аладин е влязъл в магазина, отишъл е до един от щандовете, взел си е напитка, оставил е напитката на плота и е нападнал продавачката Виктория.

На записите се вижда, че той не е бъркал по джобовете си, за да извади ножа, а го е държал в ръката. След това Аладин е започнал да нанася удари с нож на Виктория, която е клекнала зад плота, а той е започнал да я дърпа.

Аладин е кандидатствал за статут на бежанец, но все още няма такъв и вероятно няма да има, каза прокурорът по делото Димитър Арабаджиев.

Аладин е бил разпознат и като автор на брутално нападение преди пет месеца. Тогава той пробожда 12 пъти 35-годишен сервитьор. Нападнатият мъж се спасява по чудо, съобщава bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови