Полицията още издирва нападателя на Виктория

OFFNews 05 ноември 2013 в 10:55 3349 1

Полиция. Снимка: БГНЕС
Полиция. Снимка: БГНЕС

 

Продължава издирването на 20-годишния алжирец Салахедин бин Аладин, който намушка с нож 20-годишната студентка в денонощен магазин на столичната улица "Пиротска".

Състоянието на момичето е стабилно и тя ще бъде изписана в края на седмицата, съобщиха по-рано днес от "Пирогов". 

Полицията в София продължава да издирва и мъжете, които нападнаха 17-годишния сириец Омар Юсуф снощи, пред общежитието в столичния квартал "Военна рампа". Предполага се, че нападателите са българи. 

Юсуф беше намушкан с нож снощи близо до общежитието в столичния квартал "Военна рампа". Той е в болница без опасност за живота. Успял е да обясни на полицаите, че нападателите му говорели на български език. Сирийци от бежанския лагер във "Военна рампа" съобщили на органите на реда, че нападателите били с лек автомобил.

"Не можем да говорим, че има нападение и намушкване на 17-годишното момче в столичния квартал "Военна рампа", заяви Цветлин Йовчев пред "Нова телевизия". Според него нападението не е било сериозно с цел отнемане на живот, станало е сбиване, възникнал е конфликт и е имало история преди това.

"По-скоро е станало сбиване, в резултат на което той е получил порезна рана. Няма опасност за живота му. Към момента работим и изясняваме обстоятелствата. Това не е сериозно нападение, което да цели отнемане на живота. Нека да не избързваме, защото ще бъде грешка и ще дадем грешна информация на обществото", каза вътрешният министър. 

Противоположна позиция изрази главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в сутрешния блок на bTV. Той обясни, че 17-годишният сириец трудно би могъл да влезе в конфликт, защото е пристигнал непосредствено преди инцидента.

По думите му момчето е било с майка си, прекарала инфаркт и грижеща се за друго малко дете, и най-вероятно преди нападението е било до магазина. Лазаров смята, че момчето едва ли би провокирало конфликт Нанесен е побой, имало е удари с ръце и крака, но няма намушкване, а порезна рана, обясни главсекът.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!