Най-тежко раненият при взрива в Костенец излезе от кома

OFFNews 09 август 2014 в 08:53 2296 0

Работникът, който пострада най-тежко при взрива във военния завод в Костенец, вече е излязъл от кома и състоянието му се подобрява. Това съобщи директорът на болница „Света Анна” д-р Николай Добрев, цитиран от bTV.

42-годишният мъж обаче остава под лекарско наблюдение. При взрива в "Терем" вчера пострадаха общо 10 души и бяха нанесени щети на над 40 къщи.

Четирима от пострадалите при взрива бяха докарани с две линейки в болницата. Животът на един от тях ев опасност и затова той беше настанен в реанимация. Той е с ударен гръден кош, ударена коремна кухина и черепно-мозъчна травма. „Томографското изследване обаче не показва нарушения, които да изискват оперативна интервенция”, коментира д-р Добрев.

Другите трима настанени в болницата са в относително добро състояние. Двама от тях са в Клиниката по ортопедия и травматология. Те имат наранявания по крайниците – единият е със счупен крак, другият - със счупени ръка и крак.
„Третият е приет в неврохирургичната клиника с лекостепенна черепно-мозъчна травма и рана на главата”, обясни още лекарят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!