Quantcast

Награждават Патриарх Неофит в Москва за изключителни заслуги

OFFNews Последна промяна на 08 януари 2016 в 16:58 3409 5

Международният обществен фонд „Единство на православните народи” (МОФЕПН) ще награди през март Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за изключителните си заслуги по укрепването на единството на православните народи.

Освен това ще бъде и награден за утвърждаване и популяризиране на християнските ценности в обществото, съобщават от Светия синод на Българската православна църква.

По този повод на 12 януари председателят на Фонда професор Валерий Алексеев ще пристигне в България и ще се срещне лично със Светейшия Български патриарх Неофит. Припомняме, че на своето заседание на 25 ноември Президиумът, Попечителският съвет и Комисията на Международния обществен фонд „Единство на православните народи” (МОФЕПН) единодушно са взели решение премията на Фонда за 2015 година да бъде присъдена на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Церемонията по награждаването ще се състои на 9 март 2016 г. в храма „Христос Спасител” в Москва. Премията на МОФЕПН се присъжда на държавни, религиозни, политически, културни и обществени дейци за изключителен принос в делото по укрепване на духовното и културно единство на православните народи, икономическите и политическите връзки между тях и утвърждаване в живота на обществото на високите норми на християнския морал.

Премията на Фонда за 2004 г. бе връчена на приснопаметния Български патриарх Максим.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.01 2016 в 23:57

Ще го наградят, разбира се. Все пак си е техен агент на висок пост във вражеска държава. Сякаш новият, православен комунизъм е с нещо по-свестен от червения - все същото мракобесие и липса на свободомислие.

08.01 2016 в 19:36

.

Ние нямаме Патриарх, а чучело.
Ако тоя беше истински Християнски Водач, досега да е анатемосал, гей-сбирщината Педерастка Мрежа, БХК и останалата измет, платена от Сорос.

.

08.01 2016 в 19:11

Негово Светейшество Българския поков... уупс патриарх Неофит

08.01 2016 в 17:06

Синода ибрици на ДС, патриарха близач на КГБ!

08.01 2016 в 17:02

Соросоидно-НПО-шка работа е това БПЦ, само слушка за награди и грантове от чужбина.