Патриархът: Честита, мирна и от Бога благословена 2016-та година!

Последна промяна на 01 януари 2016 в 11:18 3810 2

Снимка БГНЕС

Настъпващата днес Нова година да бъде година на нашата още по-силна вяра, пожела в словото си патриарх Неофит. В храм-паметника "Св. Александър Невски" той отслужи новогодишен молебен и призова за молитва за мирна и благодатна година. 

"В този първи ден от Новата година честваме паметта на един от най-прославените светци на Църквата - св. Василий Велики, който с живота си е пример за съвършен живот. Образец и пример, който ни е особено нужен тъкмо днес, когато броят на нуждаещите се от дом, от топлина и от човешко отношение става все по-голям.

Нека в предстоящата година и във всички години от нашия християнски живот, бъдем достойни подражатели и верни ученици на Христа", призова патриархът. 

"Божието благословение и Неговата велика милост да бъдат с всички нас! Честита, мирна и от Бога благословена 2016-та година!", пожела патриарх Неофит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.01 2016 в 14:28

Не приемам поздравления от ДС доносници, путиноиди- българомразци !

ЧНГ на всички българи !

01.01 2016 в 11:45

ЧНГ 2016г.,българи!
Дано Господ е с нас,да имаме късмет,да сме здрави,успешни,по-малко злобни,по-малко бедни,с по-гордо изправени глави,не толкова заблудени,по-умни,по-успешни!
Дано децата ни растат по-добре от нас.Дано осъзнаем,че не сме рая,която е длъжна да оцелява на ръба на мизерията,а хора с мисъл и достойнство.Дано се преборим,така щото да променим нещо радикално в Системата.За да възкръснем,като народ и нация.
Желая на всички от сърце,здраве и успех,добруване и разум,толерантност и разбиране.В личен,служебен и обществен план!