МВР осуетило заговор за безредици с футболни агитки пред НС

OFFNews 12 януари 2014 в 23:11 4974 6

Светлозар Лазаров
Светлозар Лазаров

Часове преди протеста на 10 януари е имало опит за организиране на безредици с участието на футболни агитки. Това става ясно от интервю на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров пред ТВ7.

И до последния момент - вечерта преди протеста - не беше ясно как ще се развие ситуацията на 10 януари, тъй като се водиха разговори с представители на [футболни] фенклубове, които за съответните организатори обаче се оказаха неуспешни, каза Лазаров.

Искам да благодаря на феновете на основните агитки в страната, които не се поддадоха на тези желания. В случая те не се оставиха да бъдат подведени, допълни главният секретар на МВР.

На 9 януари трима лидери на агитката на "Левски" бяха привикани в МВР, за да подпишат предупредителни протоколи, че няма да предприемат противообществени прояви на насрочените протести.

В полицият са извикани председателят и говорителят на НКП Владимир Владимиров и Димитър Байлов, както и председателят на София-Запад Антон Калчев.

В сряда Националният клуб на привържениците на Левски, от който София –Запад е част, излезе с декларация, че намира тези действия на полицията за тенденциозни и репресивни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews