МВР и "Академика" разпределят десетки милиони за нови коли и ремонти

Александра Маркарян Последна промяна на 04 януари 2016 в 15:57 3692 8

Десетки милиони лева ще бъдат разпределени по обществени поръчки, пуснати в последните дни от 2015 година, показва справка в Агенцията по обществени поръчки.

МВР ще се сдобие с нови автомобили на обща стойност 27 млн. лева. Още 29 млн. ще глътне ремонтът на Зимния дворец, а 2.8 млн. ще отидат за зала "Фестивална". 50 000 лева дава Министерството на културата за рекламни материали. 

Поръчката на дирекция "Управление на собствеността и социални дейности" на МВР е пусната на 30 декември. Тя е за рамково споразумение за закупуване на леки автомобили с четиригодишен срок на действие. Общият брой на автомобилите не е уточнен. Броят на участниците в рамковото споразумение може да е до три. При критериите за възлагане финансовите показатели ще имат по-голяма тежест от техническите. Съотношението е 60:40. Оферти се подават до 11 февруари.

Ремонтът на Зимния дворец в София включва подмяна на дограмата, полагане на топлоизолация, възстановяване на материалите по фасадата и цокъла, ремонт на покрива, подмяна на подовите настилки, ремонт на стените и таваните, подмяна на вътрешната дограма и на обзавеждането, доставка и монтаж на специализирано оборудване, създаване на достъпна среда, подмяна на ВиК инсталацията, на ел. инсталацията и ремонт на прилежащите територии.

За предвидените от възложителя - "Академика 2011" ЕАД - общо 29 166 666.67 лева без ДДС - трябва да бъде реконструирана и хладилната инсталация - студовата станция и ледените полета на Двореца.

Изпълнението на проекта трябва да продължи 20 месеца.

Критериите за възлагане са три: срок за изпълнение, техническо предложение и финансов показател. Най-голяма е тежестта на техническото предложение - 50. Финансовият показател е с тежест 30, а срокът за изпълнение - с 20. 

"Академика 2011" има още една обществена поръчка от последните дни на изминалата година - за ремонт на столичната зала "Фестивална". Той е с цел изпълнението на енергоспестяващи мерки и привеждането на сградата във вид, който да позволи достигането на клас на енергопотребление на сградата „B“, получаване на сертификат за енергийна ефективност с валидност 10 години. Изпълнителят трябва да гарантира намаляване на бъдещите енергийни и финансови разходи при експлоатация, като осигури минимум 35% икономия.

Стойността на поръчката е 2 838 166 лева, а изпълнението й трябва да продължи 12 месеца.

Критериите за възлагане са четири, а с най-голяма тежест - 50 - е техническата оценка. Цената е с тежест 30, а годишният процент на оскъпяване и срокът на изпълнение на първия етап - с тежест 10.

Министерството на културата също се включва в списъка с поръчките, пуснати в последния момент. То ще разпредели 50 000 лева за изработка на печатни и рекламни материали през настоящата 2016 година.

Сред другите обществени поръчки от последните работни декемврийски дни са за застраховки, охрана, самолетни билети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.01 2016 в 17:26

"По-важното за теб е, че и ти не си по-различен от тях, но не си имал техния шанс и сега ревеш на умряло. Ако го беше имал, друга песен щеше да пееш. Знаеш ли колко такива съм ви виждал? "

Това е чиста проба клевета, която не можеш да потвърдиш с нито един факт. Ти си обикновен жалък глупендър, който, по липса на собствни аргументи и невъзможност да ме обори, минава на елементаррни лични нападки. Знаеш ли колко българи са като тебе? Повечето. Затова сте на тоя хал.

Весела ти нова година, нищожество, извинявай, че повече няма да ти обръщам внимание ;)

04.01 2016 в 17:23

"а се финансираме с данъци."

извинявам се, финансираме се със заеми и регулациите са простосмъртните. останалите са "инвеститори" от някакъв клас, за които правилата не важат.

04.01 2016 в 17:22

"Леви са."

Ти дори не знаеш какво е "дясно" и какво е "ляво". Последният ликбез за днес:

Ляво, ака "кейнзианство", известно още като tax'n'spend - държавата се финансира от прогресивна (т.е. ставката расте в зависимост от размера на доходите) данъчна система, смисълът на фискалната и монетарната политики е избегването на boom-bust цикли.

Дясно, ака "рейгъномика", известно още като borrow'n'spend - държавата се финансира със заеми, данъчната тежест е ниска за богатите и висока за бедните (ака трикъл-даун), а фискалната и монетарната политики както и регулациите се смятат за вредни.

У нас монетарна политика няма, фискалната е на раздаване на пари на "наши хора", данъците се събират от бедни, а се финансираме с данъци.

Ние сме най-дясната държава в Европа.

04.01 2016 в 16:57

За колко да се обзаложим, че половината от тея поръчки са спечелени от фирми, които по един или друг начин се обслужват от Свинята?

04.01 2016 в 16:37

Както изглежда и ти си забелязал, не са автентично дясно. Леви са. Сред тях има и социалисти, и откровени комунисти, а най-вече са от т.нар. "нашисти".
По-важното за теб е, че и ти не си по-различен от тях, но не си имал техния шанс и сега ревеш на умряло. Ако го беше имал, друга песен щеше да пееш. Знаеш ли колко такива съм ви виждал?
Та Мизес като го е казвал това, все едно за теб го е казал, но бягаш от съдържанието нарочно.

04.01 2016 в 16:27

"на власт да е друг социалист"

На власт в България е "автентичното дясно", представлявано в управляващата коалиция от г-дата Бойко Борисов, Радан Кънев, Божидар Лукарски, Меглена Кунева и още няколко знайни и незнайни "десни", членове на ЕНП и бивши партийци в СДС.

Повечето от тях са, по съвместителство, и бизнесмени, данъкоплатци, осигурители на благополучието на нацията (по версията на чесновия).

А че крадат, крадат, спор няма.

04.01 2016 в 16:20

Държавата краде, частниците му виновни.

"Найс, ако се доредиш" - за такива като теб Мизес има една приказка: "Няма нищо по-лошо за един социалист от това на власт да е друг социалист, който не му е приятел" :)04.01 2016 в 16:12

"Честните" частници захлебват здраво от държавата, осигуряват на МРЗ и плащат 10% данък. Найс, ако се доредиш.