МВР и "Академика" разпределят десетки милиони за нови коли и ремонти

Александра Маркарян 04 януари 2016 в 15:57 4127 8

Десетки милиони лева ще бъдат разпределени по обществени поръчки, пуснати в последните дни от 2015 година, показва справка в Агенцията по обществени поръчки.

МВР ще се сдобие с нови автомобили на обща стойност 27 млн. лева. Още 29 млн. ще глътне ремонтът на Зимния дворец, а 2.8 млн. ще отидат за зала "Фестивална". 50 000 лева дава Министерството на културата за рекламни материали. 

Поръчката на дирекция "Управление на собствеността и социални дейности" на МВР е пусната на 30 декември. Тя е за рамково споразумение за закупуване на леки автомобили с четиригодишен срок на действие. Общият брой на автомобилите не е уточнен. Броят на участниците в рамковото споразумение може да е до три. При критериите за възлагане финансовите показатели ще имат по-голяма тежест от техническите. Съотношението е 60:40. Оферти се подават до 11 февруари.

Ремонтът на Зимния дворец в София включва подмяна на дограмата, полагане на топлоизолация, възстановяване на материалите по фасадата и цокъла, ремонт на покрива, подмяна на подовите настилки, ремонт на стените и таваните, подмяна на вътрешната дограма и на обзавеждането, доставка и монтаж на специализирано оборудване, създаване на достъпна среда, подмяна на ВиК инсталацията, на ел. инсталацията и ремонт на прилежащите територии.

За предвидените от възложителя - "Академика 2011" ЕАД - общо 29 166 666.67 лева без ДДС - трябва да бъде реконструирана и хладилната инсталация - студовата станция и ледените полета на Двореца.

Изпълнението на проекта трябва да продължи 20 месеца.

Критериите за възлагане са три: срок за изпълнение, техническо предложение и финансов показател. Най-голяма е тежестта на техническото предложение - 50. Финансовият показател е с тежест 30, а срокът за изпълнение - с 20. 

"Академика 2011" има още една обществена поръчка от последните дни на изминалата година - за ремонт на столичната зала "Фестивална". Той е с цел изпълнението на енергоспестяващи мерки и привеждането на сградата във вид, който да позволи достигането на клас на енергопотребление на сградата „B“, получаване на сертификат за енергийна ефективност с валидност 10 години. Изпълнителят трябва да гарантира намаляване на бъдещите енергийни и финансови разходи при експлоатация, като осигури минимум 35% икономия.

Стойността на поръчката е 2 838 166 лева, а изпълнението й трябва да продължи 12 месеца.

Критериите за възлагане са четири, а с най-голяма тежест - 50 - е техническата оценка. Цената е с тежест 30, а годишният процент на оскъпяване и срокът на изпълнение на първия етап - с тежест 10.

Министерството на културата също се включва в списъка с поръчките, пуснати в последния момент. То ще разпредели 50 000 лева за изработка на печатни и рекламни материали през настоящата 2016 година.

Сред другите обществени поръчки от последните работни декемврийски дни са за застраховки, охрана, самолетни билети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови