МВнР към Митрофанова: Призивите за дарения за руските военни агресори са недопустими

Преводи към посочените банкови институции не могат да бъдат осъществявани, тъй като те са обект на ограничителните мерки на ЕС, съобщават от Външно

OFFNews 29 юни 2022 в 10:23 5945 5

външно
Министерството на външните работи излезе с позиция по повод инициативата на руското посолство за събиране на дарения на български граждани за руската агресия в Украйна.

Министерството на външните работи излезе с позиция по повод инициативата на руското посолство за събиране на дарения на български граждани за руската агресия в Украйна.

Митрофанова събира дарения за руските мародери и изнасилвачи

В нея се казва, че "България категорично осъжда руската агресия срещу Украйна, която представлява грубо нарушение на международното право от страна на Руската федерация и посегателство срещу териториалната цялост на суверенна Украйна". Външно министерство определя призивите гражданите на държава член на ЕС в подкрепа на руските военни агресори за абсолютно недопустими.

Ето и текста на цялата позиция на МВнР, публикувана във фейсбук:

Във връзка с публикация на Посолството на Руската федерация на официалната му Фейсбук страница Министерството на външните работи на Република България напомня позицията си, че Република България категорично осъжда руската агресия срещу Украйна, която представлява грубо нарушение на международното право от страна на Руската федерация и посегателство срещу териториалната цялост на суверенна Украйна.

Призиви към граждани на държава членка на Европейския съюз за подкрепа на военнослужещи, участващи в тази незаконна руска агресия, както и за нарушаване на европейските санкции, наложени на Руската федерация в отговор на непровокираното и неоправдано нахлуване в Украйна, са абсолютно недопустими. Обръщаме внимание, че преводи към посочените банкови институции не могат да бъдат осъществявани, тъй като те са обект на ограничителните мерки на ЕС.

Преди ден стана ясно, че властите в София ще върнат в Москва 70 служители на руското посолство у нас. За тях е установено, че са работили за руското разузнаване и против интересите на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

5

Ivan

29.06 2022 в 18:08

Радев да дари една месечна заплата! Номинирани за дарители-парламентарните групи на БСП; ДПС; Копейкин и плужеци; ГЕРБ и Тошко Африкански с кака си Ива и мутроподобния Станчо репортерът! Бая пара ще сбере наглата руска па...нтия Митрофановна.

5827

4

pisnamiotmutri

29.06 2022 в 12:32

Голяма глупост

-480

3

Октим

29.06 2022 в 12:19

Това е вече коронацията на животинското нахалство! Но след като знаят, че малоумието в Б-я е “на почит и висота“ ... скоро ще търсят дори и доброволци за камикадзе! А и със сигурност ще намерят!

1220

1

хr4

29.06 2022 в 10:32

Типично по русски! Не стига, че са нагли до безобразие, ами ще откраднат парите на балъците които са решили да "помагат" на Матушка!