Мръсен въздух в много градове днес

OFFNews 10 февруари 2020 в 07:56 2383 1

Мръсен въздух ще дишат днес в София, Пловдив, Велико Търново, Русе, Благоевград, Бургас, Смолян и Перник. 

Според данните на Столична община превишаване на съдържанието на фини прахови частици има в "Павлово", "Дружба" и "Хиподрума".

Според гражданската система "ЕърСофия Инфо" на места в столичния квартал "Надежда" нормите са превишени 9 пъти, съобщи БНТ. Също толкова мръсен е и въздухът в "Красна поляна", "Сухата река" и "Орландовци". 

От СО продължават проверките на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици, както и на строителни обекти. Призивът към гражданите е да използват градския транспорт и да не се топлят на твърдо гориво. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

1

Georgi Gracata

10.02 2020 в 11:34

Столична община да обяви денонощен телефон за сигнали. Ето един пример.Наш съсед ползва котле на масло.Един неделен ден такъв черен дим излизаше,че повикахме пожарна мислейки,че се е запалил.Доидоха снимаха и си отидоха като обясниха,че нямат право да влязат,защото нямало сигнал от адреса.Препоръчаха да пишем до общината.Писахме и получихме отговор,че при извършената провегка се горяло дърва.Жена му на въпросния съсед работи в общината.Как коментира той проблема:-Пишете не пишете ще си горя каквото искам събота,неделя и след 17ч. Духайте супата!