Мощни освирквания срещу Нено Димов на протеста за лъвчетата Терез и Масуд (видео)

Николаос Цитиридис 30 януари 2018 в 14:00 4240 2

Снимка OFFNews

Стотици протестиращи се събраха пред Министерския съвет, за да поискат лъвчетата Терез и Масуд да бъдат изпратени в спасителен център в Холандия.

До протеста се стигна, след като Общинският съвет в Разград взе решение лъвчетата да бъдат изпратени в зоопарка в Пазарджик.

Миналата седмица кметът на Разград д-р Валентин Василев обяви, че ще сезира прокуратурата за намеренията на фондация "Четири лапи" да изнесе в Холандия двете малки лъвчета Масуд и Терез и лъва Асен без съгласието на общината, която е собственик на животните.

Съдбата на двете лъвчета, родени миналата година, все още е неясна. 

Министърът на околната среда и водите Нено Димов дойде при протестиращите, но беше силно освиркан. Недоволните поискаха и оставката му. 

Димов заяви, че трябва да се разделят емоциите от закона. Той каза, че е получил уверение от БАБХ, че условията в пазарджишкия зоопарк, където ще живеят Терез и Масуд, са добри.

Стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е провел среща с фондация "Четири лапи", на която не е присъствал екоминистърът. Борисов е обещал да реши лично казуса с двете лъвчета.

По-късно протестът прерасна в митинг, който се отправи към МОСВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

30.01 2018 в 15:20

И какво им е казал Немо Димов - не съм запознат, не е моя работа, това е вътрешен проблем или твърде конкретно е формулирано?