Момче е със счупен крак след нападение посред бял ден в София

OFFNews 27 февруари 2024 в 10:25 5421 2

Счупен крак

Снимка GettyImages

14-годишно момче е в болница със счупена тазобедрена става, след като то и група деца са били нападнати посред бял ден в София. Инцидентът се случва на метри от оживен търговски център на бул. "Черни връх" – пред много очевидци и камери, съобщава bTV.

"Днес на Александър му предстои тежка операция на крака. Надяваме се да мине успешно и да може да се възстанови напълно. Нападението е извършено в събота следобед около 16:00 часа“, разказа пред bTV бащата на пострадалото момче Георги Гинев.

Александър е бил с приятели, когато група роми им казва да отбият по друга пресечка и започва да ги преследва – вероятно с цел грабеж. Едно от децата е нападнато и започва преследване. Пострадалото момче е ударено отзад. То е спънато, пада и е счупил крака си.

За щастие се намесва продавач от магазин, който прогонва групата нападатели. Пристигат линейки и полиция. По думите на пострадалото момче нападателите са били четирима, според другите деца - петима или шестима.

През август Александър е атакуван близо до вкъщи от маскирани младежи в 9:30 часа сутринта. Тогава органите на реда задържат извършителите за по-малко от 48 часа.

Според Георги Гинев подобни нападения се случват често. Родители на другите деца от компанията на Александър им дават спрейове за самозащита. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Tsvyatko Kovachev

27.02 2024 в 14:29

ше има кютек , усещам

400

1

демотиватор

27.02 2024 в 12:45

Неее, роми не могат направи подобно нещо... може би цигани са били, не знам... (ジ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!