Мнимият прокурор, газещ колоездачи, работи като шофьор в СРП

OFFnews 13 април 2015 в 14:28 15010 35

Представилият се за прокурор мъж, който опита да мине с колата си през група колоездачи, работи като шофьор в Софийска районна прокуратура.

Със съдействието на полицията е установено, че лицето, управлявало автомобила „Мазда”, е шофьор в СРП, а не прокурор, както той се представил пред колоездачите.

Спрямо него органите на КАТ са предприели предвидените в Закона за движение по пътищата действия, с цел налагане на санкции.

Видеото с мнимия обивнител стана популярно във Фейсбук. В него "прокурорът" се нахвърля с обидни думи към велосипедисти край Елин Пелин, след като първоначално за малко щял да отнесе двама от тях на пътя. Инцидентът се разиграл на 11 април - деня преди Великден.

Видеото е публикувано от потребителя Атанас Петков. В описанието към видеото той е написал:

Днес този индивид "Прокурор", докато си карах колелото, ме задмина нарочно на една боя разстояние със скромните около 100-на километра на пътя за Нови Хан точно пред София - Студиос, където ограничението е 60км/ч. Половин километър по-надолу, на 50-тина метра след разклона за гара Елин Пелин, виждам същия индивид спрял, а около него група колоездачи, които всъщност догонвах, за да караме заедно. Човекът "шофьор" бе блъснал нарочно момиче, което по чудо се разминава само със счупена каска. После следва саморазправа, като шофьорът ведро заплашваше всички, че бил прокурор и щял да ни е.. майките, кълнейки всички да пукнем. Докато звъняхме 112 да докладваме за инцидента, прокурорчето се опита да изпогази всички и избяга.

В първия работен ден спрямо служителя – шофьор ще бъде започнато дисциплинарно производство. Районният прокурор ще възложи преценка на всички материали, събрани в 08 РУП – София, за образуване и на наказателно производство за хулиганство.

Ръководството на прокуратурата оценява такива действия като крайно несъответни на стандартите за прилично поведение в обществото и на пътя, и поднася извинения на гражданите, участвали в инцидента, предизвикан от служителя, съобщават още от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!