Младежът, който стреля в заведение в Бургас, се шегувал

Според майката пистолетът бил пластмасов. Полицията твърди, че е проявил агресия и нисък праг на поносимост

OFFNews 16 март 2021 в 10:35 2696 0

20-годишен младеж, който стреля в бургаско заведение на 8 март, ядосан, че затваря заради мерките срещу COVID-19, го е направил на шега. А пистолетът, запасан на колана му, е бил "пластмасов със сачми да гонят котките и гларусите".

Това се разбра от думите на майка му пред бТВ. 

Според нея компанията на сина й е искала да чуе още едно последно парче, преди да си тръгне. "Просто са излезли и са се шегували. Той не е разбрал, че е уцелил заведението", заяви жената. Не е имало опасност да нарани когото и да било, защото "тук всичко е дървета". 

"Не го оправдавам, но не могат да го изкарват най-големият престъпник. По никакъв начин не е ангел", каза майката, според която собствениците на заведението са подали сигнал до полицията, за да "могат да си оправят стъклото".

При инцидента няма пострадали, но бяха счупени стъкла на заведението и бе образувано досъдебно производство.

Управителят на заведението Добринка Французова потвърди, че младежът не е правил проблеми и не е отказал да си тръгне. "Момчето ми се извини. Щетите са само материални", каза Французова.

"Въпросните младежи не са били много щастливи от факта, че трябва да напуснат заведението, но един от тях особено агресивно е демонстрирал своята неудовлетвореност от така стеклите се обстоятелства. Извадил е пистолет, който до този момент е бил запасан на колана му. Произвел е няколко изстрела по панорамния прозорец на заведението", обясни говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

По нейните думи поведението на извършителя "говори за нисък праг на поносимост и високо ниво на агресия“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови