Митрополит Николай сезира главния прокурор за покушение срещу дядо Галактион

OFFNews 28 ноември 2013 в 21:37 3176 0

Митрополит Николай. Снимка: Сергей Антонов
Митрополит Николай. Снимка: Сергей Антонов

 

Пловдивският митрополит Николай изпрати сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, с който настоява да се проверят твърденията в публичното пространство, че се подготвя покушение срещу Старозагорския митрополит Галактион.

Днес в много средства за масова информация беше изнесена информация за престъпление – извършване на покушение върху живота на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион. Информацията е изнесена от г-н Константин Тренчев и г-н Христо Латинов. Същото беше споделено от Негово Високопросвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който заяви в заседание на Светия Синод в присъствието на Българския патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че отдавна и до него е дошла информация за опит да бъде отровен митрополит Галактион, пише в сигнала си Пловдивският митрополит Николай.

В качеството ми на митрополит на Българската Православна Църква съм искрено загрижен за моя събрат дядо Галактион и настоявам тези информации да бъдат проверени. Дядо Галактион е, слава Богу, жив и може да бъде проверено дали срещу неговия живот действително се извършва покушение, което евентуално да бъде предотвратено, посочва още Пловдивският митрополит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!