Митрофанова се обиди, че Петков обясни на Байдън как Русия корумпира у нас

OFFNews 25 март 2022 в 20:01 5599 5

Руското посолство у нас публикува коментар в отговор на думите на премиера Кирил Петков в Брюксел днес. Министър-председателят заяви, че снощи с президента на САЩ Джо Байдън са обсъдили как корупцията може да бъде инструмент на руския президент Владимир Путин в страните на Балканите, като пример за това е строежът на газопровода "Турски(Балкански) поток".

От посолството нарекоха изказването му "остър и груб коментар". От там отбелязаха още, че тръбопроводът е най-големият инфраструктурен проект в България от 1974 г., като последен обект от този мащаб е бил АЕЦ "Козлодуй", изграден от съветската компания "Топлоелектропроект" съвместно с българската "Енергопроект".

"Вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на проекта, който е не само взаимноизгоден за нашите страни, но и е съдействал значително за засилване на енергийната сигурност в Югоизточна Европа и диверсификация на доставките на енергоносители, чуваме само безпочвени нападки", се казва коментара на посолството на Еленонора Митрофанова. Не ясно за каква диверсификация говори тя, тъй като и преди и след построяването на Турски(Балкански) поток в България се доставя само руски газ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

5

хr4

26.03 2022 в 00:45

Бойко е палячо който вече не е интересен на никой(освен на Рашков и правилно).
Тараба, ето ти едно мат'рялче за ограмотяване:
https://www.youtube.com/watch?v=wQpv6mEJufo&t=1636s&ab_channel=PostmenWakeUp
ПП.Ние без газ ще изкараме, но товя кумир не...

2073

4

Johnny B Goode

26.03 2022 в 00:22

Не ме е вързала да купувам руски газ, само е платила на Бойко за това.

1220

1

хr4

25.03 2022 в 20:53

Е как? За Мутрофанова диверсификация значи да получаваме само РУСКИ газ, ама по няколко трасета. Друг газ не се предвижда...
ПП.Абе тая още ли не са я изгонили?
 
X

Да помогнем на украинските деца!