Митничарско куче откри хероин за 4.3 млн. лева в джантите на влекач

OFFNews 05 октомври 2015 в 17:33 2155 2

Хероин за 4.3 млн. лева беше открит в джантите на влекач при проверка на пристанище Бургас, съобщиха от прокуратурата.

Наркотикът е открит в камион-влекач „Волво" с немски транзитни номера, който е пристигнал в Бургас без товар с ферибот от порт Батуми, Грузия. Той е избран за щателна проверка по метода „анализ на риска" от митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика".

При проверката митническото куче Чара, което наскоро откри хероин за над 2.5 млн. лева на "Лесово", е реагирало за наличие на наркотици. След това камионът бил сканиран със специализирана рентгенова система, която показала индикации за наличие на чуждо тяло в задните гуми на товарния влекач. Оказало се, че всичките десет джанти са пълни с общо 42, 412 кг. херметически затворено насипно кафяво прахообразно вещество, което при извършения наркотест реагира на хероин.

Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Шофьорът на камиона е турчин, който е осъждан на 15.05.2015 г. от Районен съд Свиленград за каналджийство, като му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и два месеца. Контрабандата е извършена в изпитателния срок на това осъждане. Мъжът е задържан от прокурора до 72 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!