Министрите ще дарят по 1000 лева от заплатите си за социално слаби семейства

OFFNews 25 март 2020 в 14:24 1846 2

Снимка Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение, съобщиха от "Дондуков" 1. 

Сумата ще бъде преведена на Фонд "Социална закрила", в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти.

С дарената сума от 20 хил. лева ще бъдат подпомогнати близо 300 семейства. 

До момента през оперативната програма за храни Министерството на труда и социалната политика е раздало 6 тона продукти на 457 000 нуждаещи се и техните семейства. 

Предстои да се направят разчети и да бъдат раздадени 1,5 тона храни на близо 40 хил. души.  

Фонд "Социална закрила" ще открие дарителска сметка, като с парите ще бъдат закупени и предоставени храни.

Предстои фондът да раздаде помощни технически средства – компютри, видео увеличители и специализиран софтуер, за хора с увредено зрение и с други увреждания.

ПП ГЕРБ също дари средства за борбата с епидемията. По предложение на председателя Бойко Борисов Изпълнителната комисия на партията взе решение да дари 100 000 лв. на Министерството на здравеопазването.

Средствата са от държавната субсидия на партията и ще бъдат използвани за подпомагане дейността на болниците в България, както и за осигуряването на необходимите им консумативи и оборудване.

Сумата е преведена на специално разкритата от здравното министерство сметка за подпомагане на лечебните заведения в страната в условията на епидемията от COVID-19.

Наскоро ПГ на ГЕРБ също дари 100 000 лв. на МЗ за борба с коронавируса, които са събрани от месечните възнаграждения на всички народни представители от партията, се посочва в съобщение на партийния пресцентър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3232

2

tarabata

07.04 2020 в 17:04

Не разбирам къде ги даряват тия пари?! Вероятно на селския ПУЦ аджия дето не може да гледа 3 деца с 2000 лв заплата?! Ето радев е казал, че ги е дарил във Видин на възрастни хора.

4000

1

Issy

25.03 2020 в 15:23

Браво, добро решение са взели, сега и всички депутати да ги последват за тях тази сума не е кой знае колко голяма, но има семейства за които ще е от голяма помощ.