Министър Порожанов нареди проверка на БАБХ заради умъртвените птици

ОFFNews 27 февруари 2018 в 14:52 2589 0

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов разпореди проверка на дейността на Българската агенция по безопасност на храните във връзка с умъртвяването на над 100 птици, сред които имаше и индивиди от защитен вид.

Съгласно заповедта на министъра проверката ще бъде извършена от Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите, съвместно с дирекция „Животновъдство“ в МЗХГ.

Тя трябва да установи спазени ли са всички правила и процедури по ветеринарномедицинското законодателство от служителите на БАБХ, става ясно от прессъобщение на министерството.

Днес ОFFNews публикува материал, от който става ясно, че БАБХ е евтаназирала животните, които са пристигнали у нас без документи, незаконно.

Те са били иззети от столичния зоопарк без необходимите протоколи, а решението за смъртта им е взето без да се вземе под внимание мнението на експертите от столичната зоологическа градина. Птиците също така са били умъртвени от ветеринари на БАБХ, които нямат право на това. Те могат да евтаназират само в крайни случаи на епидемия, какъвто в момента у нас няма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !