Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мечката Лиам от столичния зоопарк попадна в болница, след като била хранена от посетители

OFFNews 19 август 2020 в 10:29 4476 0

Мечката Лиам от столичния зоопарк вече е добре, след като беше в тежко състояние в болница, съобщи екологът Катя Зарева пред Нова телевизия. 

Тя разказа, че преди време мечката се е почувствала зле и й е направен обстоен преглед, след което е установено, че Лиам има храносмилателни проблеми.

Мечки като Лиам има само в 10 парка в Европа. Този вид е застрашен, ние я получихме по европейската програма за "застрашени видове" и се надяваме скоро да получим и женска, за да ги размножаваме, каза Зарева. 

Предполага се, че на животното са му давани солети и бисквити. 

"Тези мечки имат специфичен метаболизъм и диета. Те са насекомоядни. Концентрирани храни с много въглехидрати в тях могат да предизвикат много сериозни усложнения. Ние следваме стриктно предписанията на лайпцигския зоопарк, когато го взехме оттам", обясни екологът. 

От столичния зоопарк вече са сложили висока мрежа, която да не позволява на посетителите да хвърлят храна на Лиам. Екологът призовава посетителите да не дават храна и на другите животни. Предстои да се сложат мрежи и на другите мечки в зоопарка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!