Мъжът, намерил Сашко от Перник: Пет минути закъснение и щяхме да го изпуснем

Сашко умишлено е свалил часовника си, чрез който е можел да бъде открит

OFFNews 19 май 2024 в 08:56 5719 2

Сашко

Снимка Facebook/Община Перник

Ако се бяхме забавили 5-10 минути, щяхме да го изпуснем, разказа Дейвид Бегов, който намери Сашко от Перник след изгубването му вчера. 

Сигналът бе подаден от бащата на Сашко, че при разходка в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир, детето се е загубило. В 18:40 часа Сашко е намерен на няколко километра над Лозен в гората, посока Пасарел.

„Полицай приятел от 8 РПУ знае, че познавам района, обади ми се и помоли за съдействие. Веднага тръгнах”, разказва Дейвид Бегов по Нова тв. 

„Беше горе на билото, много далеч от показанията на полицаите и родителите. От селото нагоре на 5-6 км, на билото, преди да прехвърли оттатък Балкана. Можеше да се разминем за секунди. Щеше да отиде към Пасарел”, обясни Бегов. По думите му, когато Сашко го видял, се стреснал. „Спрях джипа, започнах да му говоря. Доближих се до него и го хванах”, разказва Бегов.

„Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре”, разказа той. Според него е голям късмет, че са се засекли. „Бяхме ли се забавили 5-10 минути, щяхме да го изпуснем”, разказа Дейвид Бегов. 

Сашко умишлено е свалил часовника си, чрез който е можел да бъде открит, както и връхната си дреха. Това каза Красимир Димитров от Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към СО, по бТВ. 

Служител на столичното общинско предприятие „Гори и земи“ е видял Сашко в района на Лозенския манастир. Мъжът е подал сигнал на телефон 112 и е тръгнал по следите му. Така се е стигнало до бързото откриване на момчето. 

През 2022 г. Сашко се изгуби и бе открит след като прекара девет дни сам в гората. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  200

  2

  демотиватор

  19.05 2024 в 12:29

  Сашко- обединителят на нацията- току иде време всички да го търсиме отново !!
  Това момченце е с политическо бъдеще...
  (ジ)

  805

  1

  stix

  19.05 2024 в 11:30

  Защо баща му постоянно го мъкне по горите?Има толкова други полезни мероприятия.Куклен театър,кино,игри в градска среда с аниматори,спорт,разни кръжоци.Какви са тези гори.Но май и бащата е болен нещо.
   
  X

  Можеше ли да спасим убитата Силвия?