Мъж се бори да върне сина си, даден в приемно семейство с двама бащи в Холандия

OFFNews 28 юли 2019 в 09:49 10381 8

Българче живее от две години в приемно семейство в Холандия с двама чернокожи бащи. Това съобщи бащата на момчето Николай по Нова тв. 

Мъжът се опитва да върне сина си от години. У нас той е получил родителски права, решението на българския съд обаче не е признато в Холандия и детето остава да живее там, въпреки че майка му е загинала в катастрофа. 

"За последно видях детето през август 2013 г. В един момент загубих всякаква връзка и се наложи да го обявя за общодържавно и по-късно и за международно издирване", разказва бащата. Преди 6 години той се разделил с майката на сина си, която по-късно починала. 

На първа инстанция съдът в Хага определи детето да бъде върнато в България. На втора инстанция, за голямо мое учудване, съдът отказа да върне детето, казва още бащата. 

В писмо до NOVA, от холандската служба за Защита на децата отказаха да коментират случая с мотив, че нямат практика да правят подобна информация публично достояние. Препоръките си дават само в съда, в закрити заседания, за да предпазят децата. Колегите им от българската агенция за закрила на детето, също са изискали мотивите за взетото решение, както и информация дали междувременно за момчето се създават условия за запазване на българската му идентичност. До този момент обаче, отговор не са получили. 

Преди две седмици решение на съда в Ротердам прекратява родителските права на Николай. Според решението, бащата упражнява натиск върху детето, с цел връщането му в България, докато момчето само проявява желание да остане. Спомените от биологичния му баща, провокирали у него страх и безпокойство, а с приемните си бащи чувствал стабилност и привързаност, пише в решението.

Шанс за промяната му ще има на обжалване през октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

7

поп Дръвчо

28.07 2019 в 12:34

Впрочем нищо им няма на журналистите - днес едната гледна точка (кликове, кликове, кликове), утре другата (пак кликове), после анализ-коментари (още кликове) и те така.

Това че аз и Прасчо от първото още си сглобихме цялата случка не променя нещата.

15914

6

поп Дръвчо

28.07 2019 в 12:31

Ей, с Прасчо сме си плюли в клавиатурата.

15914

5

поп Дръвчо

28.07 2019 в 12:28

Язе па си представям как е било.

У материалите по делото е пишело че нашичкия е склонен да размахва юмруци. Чиновникът гледал списъка с приемните, чесал се по главата и се чудил на кого да натресе потенциалното сбиване с балкански субект. Чудил се, чудил, па попаднал на двойка бивш боксьор и фитнес-инструктор и веднага дигнал слушалката. Като му дошли в канцеларията двамата яки негъри, служителят веднага разпознал Точните Хора.

Аааа впрочем изобще не е сигурно че малкото има българско гражданство. 3/4 от цирковете дето Здравите Сили ги разнасят по медиЙте са в точно тая хипотеза - ни в клин, ни в ръкав, някакъв българин има претенции върху някакво дете. Понеже е Европа, бият телеграма до българскте власти - тоя, какъв е на детето? Отговор: биологичен баща, лишен от родителски права поради... нещо си. И съответно го дават на загорелите негъри-педераси. Така пише в закона.

12636

4

prascho

28.07 2019 в 12:18

И един съвет към "журналиста" писал статията - когато някой афектиран човек ти довери сълзливата си история твоята работа не е да я разкажеш почти дословно, а да си напънеш задника и да провериш фактологията. Много е лесно: първо в Интернет, после да завъртиш 1-2 телефона до Агенция за закрила на детето, Министерство на външните работи, някой адвокат, който е специалист по подобни казуси и да помолиш някой компетентен човек говорещ чужди езици да се опита да намери информация и от Холандските власти.
И ако ти отговорят, че нямат практика да дават информация по подобни казуси да се запиташ откъде бащата знае, че детето е при чернокожа гей-двойка.

12636

3

prascho

28.07 2019 в 12:12

Това за чернокожата гей-двойка е недоказано твърдение - няма как да се знае със сигурност, при положение, че информацията по делото не е оповестена публично. Човекът го използва най-вероятно за да предизвика съчувствие и по-голям обществен отзвук, а лайняните журналисти веднага захапват въдицата, без да си направят труда да проверят и едно изречение от информацията, както е модерно напоследък. Пък то и няма нужда - 95% от аудиторията им няма и капацитет да се усъмни в помията, с която ги заливат, още по-малко да я провери.

Съвсем случайно от познати на бащата дочух и друга версия на историята - бащата е доказан насилник, бивш полицай, който има забрана да се доближава до майката (която вече е починала) и до детето. Социалните служби в Холандия проверяват случая и не му позволяват попечителство, като детето е при приемно семейство докато трае разследването.

Моят съвет е да не вярвате на нито една от версиите докато не излезе истинска информация по случая, а не инсинуации.

11730

1

Батко

28.07 2019 в 11:00

А нима чернокожите гееви да нямат право да имат белокожо момченце?