Масови полицейски проверки за домашна карантина, 60 ще бъдат глобени

OFFNews Последна промяна на 21 март 2020 в 21:20 7682 1

Масови полицейски проверки се извършват на поставените под домашна карантина хора, контактували със заразени с киоронавируса. Към днешния ден карантинираните по домовете си за около 7000, стана ясно то думите на вътрешния министър Младен Маринов, който отиде на инспекция в столичния ромски квартал "Факултета".

Маронов каза, че вече са заведени над 60 досъдебни производства за нарушаване на домашна карантина.

Варненската полиция е проверила само за ден 480 адреса на лица, поставени под домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. 

Образувани са седем досъдебни производства за нарушения по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна. Този член предвижда глоби от 1000 до 10 000 лева глоба и до 3 години затвор.

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

На всички входове и изходи на Варна има създадена организация за КПП във връзка с последните разпореждания, целящи ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната, съобщават от варненската полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови