Майдън Сакаджиев: Масовите уволнения в ИАРА бяха при предишния директор

OFFNews 23 август 2014 в 09:49 5393 2

Майдън Сакаджиев

За една година от агенцията са освободени 30 човека, а предното ръководство са освободили 129 човека за 11 месеца, обяви уволненият директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Майдън Сакаджиев пред Нова телевизия.

Сакаджиев бе уволнен от служебния министър на земеделието Васил Грудев на 20 август, след серия публикации на OFFNews, последвани и от материал на Нова тв, с мотива, че по време на управлението му ИАРА системно не е изпълнявала свои задължения, свързани с европейски регламент, че Европейската комисия многократно е изпращала писма за недоброто функциониране на агенцията, че е стартирана наказателна процедура срещу България, която в момента се намира в досъдебна фаза.

Грудев обяви вчера, че за една година от 200 служители на агенцията са били сменени половината - 100.

На въпрос това вярно ли е уволненият директор първоначално обяви, че това са лъжи и инсинуации, но притиснат да каже, че служебният министър на земеделието лъже, той каза "не".

Никога не ме е било срам, че съм член на ДПС и мисля, че всеки член на ДПС има право да бъде изпълнителен директор, зам.-министър, министър, обяви Сакаджиев в отговор на въпрос уволнявал ли е служители на агенцията, които не членуват в ДПС. 

След уволнението на Майдън Сакаджиев кметове от Община Никопол, където той е председател на Общинския съвет, обявиха, че са свидетели на незаконни негови практики в Никопол.

"Всички назначения от три години се правят на базата на политически пристрастия. Кметът е легнал на ДПС и от там го командват както си искат”, заяви кметът на село Муселиево Валентин Костадинов.

"Не е колегиално така да говорят зад гърба ми. Тези колеги са от опозицията и е нормално да говорят така. Ръководството на Община Никопол има достатъчно много инвестиции и обекти и когато се работи, нормално е опозицията да я е яд”, коментира обвиненията Сакаджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови