Мая Манолова: EVN да опрости сметките на част от пострадалите от наводнението

OFFNews - Бургас 07 ноември 2017 в 17:42 2526 0

Българският червен кръст е осигурил техника за обезсушаването на наводнените домове на хората, които пострадаха от региона, каза при посещението си в Камено омбудсманът Мая Манолова. Гражданите обаче се притесняват дали ползването ѝ няма да завиши сметките им за електроенергия:

Тя е много енергоемка и хората не я ползват, защото ще платят прекалено големи сметки за ток. Аз съм във връзка с ръководството на EVN и призовавам, и през медиите, това енергоснабдително дружество да прояви солидарност и да опрости сметките за месец ноември на хората, които ще ползват такава техника, за да могат да си изсушат къщите“, поясни Манолова.

Това е най-малкото, което EVN може да направи за хората, които всеки месец плащат и формират печалба на дружеството, бе категорична Манолова и призова да не се правят пазарлъци.

Средствата за Обществения съвет за разпределяне на събраните от БЧК дарения ще отидат, на първо място, за измазване и привеждане на наводнените домове в нормални условия за живот. Поне за две помещения – кухня и спалня, уточни Манолова, която е съпредседател на Обществения съвет.

251 000 лв. са събраните средства към момента, те ще бъдат насочени към 36 домакинства, които пострадаха най-много от наводнението. След това ще им бъдат предоставени и закупените мебели и техника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови