Лицето на контрапротеста стана съветник по културата

Владимир Йончев Последна промяна на 25 ноември 2013 в 20:56 16369 63

Нина Гергова
Нина Гергова

Лицето на контрапротеста Нина Гергова вече е съветник по въпросите на културата.

Гергова е определена за член на Работната група, която ще изработва проект за изменение и допълнение на Закона за паметниците на културата.

Списъкът на странните експерти бе оповестен от Антиправителствената информационна служба Noresharski.com.

Председател на Работната група е зам.-министърът на културата Велислава Кръстева, която преди това бе пресаташе на ДПС.

Повечето от хората в работната група наистина са експерти. Срещу името на Гергова като професионалната характеристика пише: "Коалиция на протеста" и "ГИ за нов обществен договор"

В групата специалисти е и още един виден контрапротестър - Стилиян Иванов. Той представлява отново иницитивата за нов обществен договор, но заедно с нея и Фондация за подпомагане жертвите от престъпления и борба с корупцията.

По информация на Антиправителствената информационна служба участието в работната групи не се заплаща, но се покриват командировъчни и други разходи, както и могат да бъдат задавани задания на участниците с цел подпомагане на работата на групата.

Нина Гергова бе част от групата, предвождана от скинари и млади социалисти (сред които и депутата Борис Цветков), която нахлу в окупирания Софийски университет, в опит да разбие вратата. Тя не участва във вандалските сцени, но влезе заедно с атакуващите и остана дълго в двора на ректората, където даде пространно интервю за OFFNews:

Гергова бе виден участник и в първия голям контрапротест, в който роми и турци бяха докарани с 82 автобуса от провинцията, за да осигурят път за бягство на депутатите. Първият, който излезе да поздрави феновете си, беше именно водачът на кафяво-червената агитка Борис Цветков. Интервютата на OFFNews с Цветков и Гергова от този ден можете да чуете ТУК.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.12 2013 в 09:30

Не разбрах кого назначиха: ЛИЦЕТО ИЛИ ЗАДНИКА. Падението на оглавяваното от дегенерата Стоянович ведомство е потресающо. И само то ли?

27.11 2013 в 16:26

точно пък тая гнусна гад точно пък в културата... просто гнусна работа. не, че нещо ама верно ще му писне на някой и ще и монтира некое паве в муцуната нагла...

27.11 2013 в 14:26

контраграждани, контраполитици, контрахора
ОСТАВКА НА ТОВА КОНТРАПРАВИТЕЛСТВО

27.11 2013 в 14:24

вече официални има платени"граждански комитети'- наети от мафията за подигравка с народа. тези същите ще "предложат" разни мафиотски врати в законите "от името на гражданите'- типично болшевишко престъпление.Така след като тежките последици бъдат налице, вината ще се носи от 'гражданите'- те така предложиха.Например- закона за културното наследство- колекциите на Черепа ще бъдат окончателно узаконени, а те са крадени по най- безобразен начин. и не само това- занапред разграбването на археологически ценности ще бъде легален процес, за малцина избрани и лицензирани 'иманяри". Да живее първи частен археологически институт.

27.11 2013 в 12:09

''Лицето и гъза на контрапротеста стана съветник по културата''

27.11 2013 в 11:27

Е, а стига бе, какво толкова, хайде, покажете някое назначение по-различно от това на брадавичестата свинка, няма, всеса един дол червени боклуци и слугинаж на мафията, ама пък дали тази свинка гергова не от свинарника на свинаря гергов, а, кой знае?

27.11 2013 в 11:22

Има и друг един виц за Людмилка, Владко, юнака на тато поискал от бай Тошо да го направи министър на океаните, ама тато се запекъл, че си нямаме океан и е каил да го направи минстър на моретата, даде, ама не, щото юнака изложил довод по истински и от партийната повеля, рекъл на тато - е то ние и кОлтура си немаме, ама е на, кака си е министър, нали?

27.11 2013 в 11:16

От дека мъж, те другарите са за свободната либов, другар с другар, другарка с другарка и чат пат другар с другарка, ако не вервате питайте сер гей. Тва семейната единица се ползва за заблуда на масите и реклама на елита, тв е дереджето, анадън му?

27.11 2013 в 10:14

Каква стана тя. Платените протести или назначените контрапротести. Второто е видимо и неоспоримо май. В някогашния стил на някогашния "честен частник".

27.11 2013 в 00:14

Опитаха се да я интервюират и се видя, че няма и понятие от паметници културата. Е такива са им съветниците и тя ще определя бъдещото развитие на културата. И това го доживяхме. Апропо в същия списък има и двама юристи с криминално минало.