КЗК спря търга за санирането на жилища във Варна, Добрич, Шумен и Търговище

OFFNews 14 ноември 2014 в 18:23 3174 0

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спря търга за избор на изпълнител на проекта за саниране на жилища във Варна, Добрич, Шумен и Търговище.

Обявеният търг за саниране на жилищата е по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007– 2013“.

КЗК определя като незаконосъобразно класирането на участниците в търга от страна на зам.-министъра на регионалното развитие.

Сигналът до КЗК е подаден от „Кънстракшън груп“ ЕООД. От Комисията обясняват, че фирмата е отстранена незаконосъобразно от процедурата, на основание неподписване на ценовата оферта на обозначеното за това място.

В документацията за участие не е предвидено изрично изискване за подписване и подпечатване на всяка страница от образец № 19 на ценовото предложение на участниците. Жалбоподателят е представил попълнено по съответния образец ценово предложение, всяка страница на което е подписана и подпечатана от представителя на дружеството, обясняват от КЗК.

От Комисията са категорични, че с това фирмата е изпълнила изискванията за формиране на единични цени за отделните видове строително-монтажни работи, включени в предмета на обществената поръчка по обжалваната обособена позиция № 3, за която е подала документи.

КЗК счита, че заключението на комисията, че само и единствено подписът, положен на изрично указаното за това място, може да изпълни ролята на изрично изразено и обвързващо офертно предложение от страна на участника и обратно - неполагането на подпис на изрично обозначеното за това място - липса на воля за офериране на определена цена, е формален и несъстоятелен, а самото отстраняване на офертата на жалбоподателя от процедурата на това основание - за незаконосъобразно, се казва в решението на Комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!