Кунева: При ескалация на напрежението в Македония, трябва да се свика КСНС

OFFnews Последна промяна на 10 май 2015 в 13:09 3688 6

При ескалация на напрежението в Македония трябва да се свика един от форматите за сигурност - Консултативния съвет за национална сигурност при президента или Съвета за национална сигурност към министър-председателя. Това заяви днес вицепремиерът По координация на европейските политики и институционални въпроси и лидер на ДБГ Меглена Кунева пред агенция "Фокус" по повод събитията в македонския град Куманово, при които при престрелки загинаха шестима полицаи.

На въпрос дали случващото се в съседната държава крие рискове за националната сигурност на България, Кунева коментира, че всяко приказване в една или в друга посока преди свикването на подобен формат би било незряло. Не се съмнявам във волята на българското правителство, както и на останалите български институции, активно да гарантират сигурността ни, посочи тя.

Кунева беше категорична, че България, като съседна страна и като страна-членка на ЕС, трябва да бъде част от решаването на проблемите на Скопие, да бъде ясен и разумен глас. Кунева припомни, че ЕС неколкократно е настоявал за спазването на върховенството на закона и запазването на етническия мир в Македония.

Тя съобщи, че засега се отлага предвиденото за утре посещение на македонския вицепремиер Фатмир Бесими, който трябваше да се срещне с външния министър Даниел Митов и вицепремиерите Кунева и Дончев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.05 2015 в 22:35

Пращайте танковете :D

10.05 2015 в 15:32

Да ти сера в устата...

10.05 2015 в 14:47

А що не направо не легнем и да си поспим малко? Може и до близката кръчма да се отбием, а Куне? Ще пием и ще веселим, догде не дейде нарежане от по-горно ниво, да ни кажат какво да правим? Освен това, ако не я закачаме, тя уйдурмата може и сама да си отшуми! Кво ще я мислим? Ех, колко харно е да си политичар-дипломат - обикаляш насам-натам, чешеш си езика от време на време, без нищо да вършиш, само като ти наредят нещо, го изпълняваш, а през останалото време си живееш като цар (или по-точно като снаха на дърт комунист)!!! Ей такъв живот на всекиму!

10.05 2015 в 14:33

И тук ни трябва армия за национално освобождение, от такива като Кунева.

10.05 2015 в 13:58

Каква ескалация??? Вече 6ти полицай е мъртъв на метри от границата ни, тея ке се пукат, ке се трепат, ние си артуаме тука...Бръже действаме...

10.05 2015 в 13:21

Да не приказваме ли, Куне? Ти превъртя ли?