България поиска бързо и прозрачно разследване на събитията в Македония

OFFnews 10 май 2015 в 08:50 4621 1

"България изразява загриженост по повод събитията в град Куманово, Република Македония. Изказваме съболезнования на семействата и близките на загиналите и ранените. Надяваме се сигурността в засегнатите райони на града да бъде възстановена възможно най-бързо и да се избегне по-нататъшна ескалация на напрежението и увеличаване на броя на пострадалите."

Това написа в съобщение до медиите Министерството на външните работи по повод събитията в Македония от последните дни и по-точно сраженията в град Куманово, които за последните 24 часа взеха 5 жертви. 

"Призоваваме всички политически фактори към отговорно поведение, в името на стабилността на Република Македония и региона. Считаме, че статутът на Република Македония на страна – кандидат за членство в НАТО и ЕС изисква бързо, прозрачно и цялостно разследване и установяване на случилото се, както и предприемането на всички съответни мерки в духа на върховенството на закона", казва още МВнР. 

Вчера полицията в Македония влезе в престрелка с въоръжена група, дошла вероятно от Косово. Сблъсъкът стана в кумановския квартал „Диво селище“ и продължи през целия ден. Част от населението е евакуирана. Групата се е укривала в десетина къщи

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews