Осем полицаи загинаха в Куманово, Македония е в траур (обновена)

OFFnews 10 май 2015 в 11:58 3684 12

При вчерашните сражения загинаха петима полицаи. Тази сутрин бил убит още един, а през нощта е починал още един от ранените. При разчистването на терена днес полицаите са открили още един техен колега, който най-вероятно е загинал от експлозия.

В болницата в Скопие днес са били закарани още няколко ранени полицаи. Броят на тежко ранените все още не е ясен.

Отговорност за престрелките в Македония пое Aрмията за национално освобождение (АНО). В сайта си те публикуваха видео от вчерашните сражения. Във Фейсбук страницата на организация пък се виждат и снимки на нейни членове, които подготвят нападението.

Правителството на Македония реши на извънредно заседание 10 и 11 май да бъдат дни на траур за жертвите на кръвопролитията в нашата съседка. Министърът на вътрешните работи Гордана Янкуловска съобщи, че операцията в Куманово не е приключила.

Янкуловска обясни, че става дума за изключително опасна терористична организация. По думите й групировката е искала да се възползва от обстановката, в която се намира държавата, и е целяла да извърши нападения срещу държавни институции. Терористите са били от Македония и от съседна държава. Те са си служили с автоматични оръжия, бомби и снайперови пушки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!