Крадците и дилърите с нулев респект към полицията в Слънчев бряг

OFFNews 11 юли 2016 в 09:46 8642 3

Крадците и дилърите с нулев респект към полицията в Слънчев бряг

Поредица от обири на чужди туристи бяха регистрирани през уикенда в Слънчев бряг, където, след стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите, има засилено полицейско присъствие. 

На 8 юли в Районното управление на Несебър е получено съобщение от 25-годишен чешки турист, отседнал в Слънчев бряг, че е обран от неизвестен мъж. Инцидентът е станал около 23.00 ч. на централната плажна алея до хотел "Ексцелсиор". Докато се разхождал, мъж дръпнал от врата му раничка, в която имало три мобилни телефона и 40 лева. По случая в Районно управление - Несебър е образувано досъдебно производство, съобщават от полицията в Бургас.

Същият ден е получен сигнал от беларуска туристка, също отседнала в Слънчев бряг, за това, че предния ден около 22.00 ч. от хотелската ѝ стая е извършена кражба на сумата от 350 евро. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър. 

17-годишна немска туристка пък е обрана същия ден. От хотелската ѝ стая изчезнали 300 лв. 

Два сигнала за кражби са получени в съботния ден. Единият е подаден от 44-годишна латвийка. Според нея на слизане от автобус на спирка "Какао бийч" установила, че от чантата ѝ липсват 800 евро и лични документи. 48-годишна англичанка пък се оплака от кражбата на 350 лева и банкова карта. 

Полицията в курорта се похвали и с две успешни задържания на пласьори на наркотици. При единият случай дилърите били задържани, след като полицаи забелязали единият от тях да хвърля чорап на земята. След проверка в него са намерени 13 пликчета с марихуана, пликче с 11 таблетки екстази и пликче с шест капсули кокаин. Задържани са двамата пласьори - 28-годишен мъж от Златица и криминално проявени 22-годишен мъж от София.

При друг случай при полицейска проверка в Слънчев бряг в 26-годишен мъж полицаи пликче с канабис, три пликчета метамфетамин и пликче с четири хапчета екстази. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12262

3

ivan bikov

11.07 2016 в 11:37

Трябва да си действат по класическия метод ама тогава ще се разревете че видиш ли били сме полицейска държава, просто няма как да стане хем душата в рая хем .........

12141

1

nikitzo21

11.07 2016 в 10:15

E какъв респект към тези "манекени", които дефилират там.