Контрольорите в София спират да продават билетчета от 4 януари и пак почват да глобяват

Промени в синята и зелената зона влизат в сила от същата дата

Александра Маркарян 30 декември 2020 в 14:38 7291 0

Контрольорите в градския транспорт на София спират да продават билети на нередовните пътници в градския транспорт от 4 януари 2021 г. От същата дата те ще започнат да ги глобяват, както беше преди въвеждането на този облекчен режим във връзка с коронавирусната пандемия, съобщава Центърът за градска мобилност.

Контрольорите няма да продават билети от 1,60 лв. Глобените ще трябва да платят билет за нередовен пътник, който струва 30 лева.

Водачите обаче ще продължат да не продават билети заради необходимостта от спазване на дистанция.

ЦГМ призовава пътуващите с обществения столичен транспорт да се снабдят предварително с превозни документи от някой от 61-те каси на центъра или 81-те на метрото. Превозни документи може да се купят и в 114-те офиса на пощенските станции, в 116 тотопункта, в магазините на веригата „345“, както и в над 200 обекта на наши външни разпространители, повечето от които са в близост до спирките на обществения транспорт. Дневна карта може да се купи и онлайн през приложението ни MPASS.

От 4 януари предстои и друга промяна - зелената зона на София ще работи и в събота от 10 до 18 ч, напомня ЦГМ. Работното време на синята ще започва от 10 ч, а не както досега от 8:30 ч., и ще приключва в 18:00.

Новите части на „Зелена зона“ в районите „Слатина“ - кв.„Яворов“ и „Триадица“ - кв. „Иван Вазов“ започват да функционират от 4 януари 2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови