Контрольори ще пътуват по натоварените и рисковите линии в София

OFFNews 20 септември 2021 в 19:28 4613 1

От днес "Център за градска мобилност" засилва контрола по натоварените линии, както и по маршрутите, по които често се пътува без превозни документи.

Постоянен контрол ще бъде въведен по: трамвайна линия №7, тролейбусна линия №9 и автобусна линия №280. Контрольори ще пътуват във всяко превозно средство

Засилен контрол с помощта на "Общинска полиция" към СДВР се предвижда по маршрутите на: трамвайна линия №10, трамвайна линия №20 и трамвайна линия  22, автобусна линия №79 и автобусна линия № 72.

По останалите линии продължава контролът, съгласно графиците на ЦГМ.

При пътуване без билет или карта глобата е 30 лева и се плаща на място. Ако обаче не бъде платена, тя става 50 лева. 

От Центъра на градска мобилност напомнят, че превозни документи могат да се купят от над 570 обекта в София. Освен в бюрата на ЦГМ, те се продават на касите на метрото, в пощенските клонове, тото-пунктовете, веригата магазини 345, гишетата на жп-гарите, в близост до спирките на градски транспорт.

Еднократен билет за пътуване или дневна карта може да се закупи и през приложението mass.bg. С банкова карта може да се купи билет на място в превозното средство, а над 3 валидации дневно от системата, се таксуват като дневна карта от 4.00 лева и може да се пътува неограничен брой пъти.

Старите карти за градски транспорт важат до изтичане на срока им, след това може да се заменят безплатно с карта от нов тип, която има възможност да се зарежда онлайн. Необходимо е да се направи регистрация в портала на ЦГМ и да се активира в бюро на Центъра за градска мобилност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки