Коментар от Грипен за OFFNews: Антон Тодоров разпространява неверни твърдения

Светослав Метанов Последна промяна на 06 октомври 2017 в 17:19 12768 4

Шведската компания Сааб, която е производител на самолетите "Грипен", отрече твърденията на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров в скандалното му интервю от тази сутрин.

OFFNews изпрати запитване как шведското дружество ще коментира изявленията на депутата Антон Тодоров за раздавани пари под масата при оръжейни сделки на Сааб в Унгария, Чехия и ЮАР.

Ето и отговорът, който ни изпратиха от компанията, производител на изтребителите "Грипен":

Тези твърдения са неверни.

Сааб има много стриктна политика, регулираща сделките и бизнес отношенията на компанията. Сааб не подкрепя ожесточената конкуренция и нашият бизнес винаги се е отличавал с високо качество и коректност. Всичко останало е в противоречие с нашите строги стандарти и е напълно недопустимо.

В отбранителната индустрия сделките и споразуменията са дългосрочни (за 10, 20, 30 години). Затова е важно всяко такова споразумение да се базира на солидни основи. Това е съществено за установяването на устойчиви взаимоотношения между Сааб и държавите, които купуват нашите отбранителни решения. Убедени сме, че здравите морални принципи са важни за нашия бизнес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21765

4

Victimized

06.10 2017 в 23:01

"Добре де, територията на мафията е ясна, ама аз се чудя защо от СААБ не вземат да му изтрескат един съдебен иск за клевета и за уронване на престижа и да му сцепат гъзъ на тоя и не само неговия...ами и на цецерон, като са им толкова големи устите."

Щото те открито лобират за хегемоните в оръжейния бизнес, и СААБ не искат да си се*ар в шепите заради това феодално заграждение....

9214

3

XR4

06.10 2017 в 18:19

Благодаря!

8821

2

bls

06.10 2017 в 17:52

В България юридическите лица нямат правна възможност да съдят някой за клевета. Съдебната практика приема, че юридическите лица не могат да претърпяват т.нар нематериални вреди (такива, които физическо лице може да претърпи - уронване на престижа, доброто име, психически болки и страдания). Според трайната съдебна практика фирмите могат да водят дела за материални вреди, но само ако докажат конкретни материални вреди, които да са в пряка и непосредствена връзка между дадено невярно твърдение. Т.е трябва да докажат, че думите на тодоров пряко и непосредствено са довели до някакви техни загуби и да ги докажат по размер - т.е конкретна сума. Не могат ей така да си измислят, че понеже ги хули следва да им плати примерно 100 хил. лева.

9214

1

XR4

06.10 2017 в 17:28

Добре де, територията на мафията е ясна, ама аз се чудя защо от СААБ не вземат да му изтрескат един съдебен иск за клевета и за уронване на престижа и да му сцепат гъзъ на тоя и не само неговия...ами и на цецерон, като са им толкова големи устите.