Кметовете на малки селища събират отново потулените сигнали за корупция

OFFNews 18 февруари 2020 в 10:06 1731 0

Всички сигнали за корупция и нарушения, на които никой не е обръщал внимание през годините, ще бъдат подадени наново в прокуратурата, съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов пред БНТ.

Вчера членове на Сдружението на кметове на малки общини и кметски наместници се срещнаха с главния прокурор Иван Гешев, за да го информират за такива случаи.

Румен Стоянов призна, че кметовете на големите градове от ГЕРБ, но не само те, са оказвали натиск да не се изнасят сигнали. "Колегите обаче събраха смелост", каза Стоянов.

Той разказа случая за некачествения ремонт на мемориалния комплекс "Христо Ботев", за който стана дума и вчера. И се възмути, че АДФИ е излязла с два коренно различни доклада по случая. Според единия всичко било наред, а според другия имало надчет за 101 000 лв., които според кмета са откраднати. 

Днес Стоянов добави и неизгодно съдружие на община Карлово с дружество на Христо Ковачки в град Баня. Общината е участвала с апортна вноска на стадион, зала за хандбал, хотел, плувен басейн с минерална вода, 1200 декара земя с уговорка за инвестиции. Това обаче така и не се случило и в момента имуществото се описва от частен съдебен изпълнител.

Стоянов обясни, че казусът е от 2015 г. и за него е алармирал тогавашният депутат Методи Андреев, но никой не обърнал внимание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови