Кметът на Павел баня отново на съд

OFFNews 09 август 2014 в 08:15 3833 0

Станимир Радевски

Делото срещу кмета на Павел баня Станимир Радевски влиза отново в съда, потвърди Нейка Тенева - заместник окръжен прокурор и говорител на окръжната прокуратура в Стара Загора, съобщава БНР.

По думите й Радевски е извършил престъпление в качеството си на служебно лице и трябва да отговаря за сделка с общинския плаж в Павел баня, която е ощетила бюджета с 800 хиляди лева.

Делото за първи път бе гледано в Старазагорския окръжен съд през февруари 2013 година, но бе върнато за доразследване.

Пред „Хоризонт“ Станимир Радевски припомни позицията си, че е подписал договор за безвъзмездно отдаване на половината от общинския плаж на бизнесмена Теньо Паунов след решение на общинския съвет, който го задължавал да извърши сделката. Малко след началото на делото миналата година Паунов почина. Сега целият плаж е собственост на предприемача Сабин Марков.

В сделката Радевски посочи и името на бившия финансов министър Стоян Александров, който дал 250 хиляди лева назаем на Паунов. Кметът е категоричен, че общината е ощетена от тази сделка, но твърди, че той не носи вина затова.

Кметът на Павел баня беше арестуван през февруари 2013 година. Заедно с него в ареста беше задържан и концесионерът на минералния плаж в града Теньо Паунов. Той е съпруг на зам.-кмета в града Милена Паунова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews